Sari la conținut

Armata americană a interceptat un balon deasupra statului Utah. „Nu reprezintă o amenințare”

Armata americană a interceptat vineri un balon de mici dimensiuni deasupra statului Utah (vestul SUA) și a stabilit că acesta nu reprezintă o amenințare la adresa aviației civile sau a securității naționale, a declarat un oficial american pentru agenția Reuters.

Oficialul, care a vorbit sub rezerva anonimatului, a explicat totodată că balonul nu se putea manevra singur, în timp ce se deplasa la o altitudine cuprinsă între 43.000 și 45.000 de picioare (13.100 și 13.700 de metri). Oficialul nu a oferit însă mai multe detalii despre balon, inclusiv dacă ar fi putut fi un simplu balon de hobby.

Comandamentul nord-american de apărare aerospațială (NORAD) nu a răspuns solicitării de a comenta incidentul, precizează Reuters.

Agenția de presă amintește că, în urmă cu un an, un avion de vânătoare american a doborât, în largul coastelor statului Carolina de Sud, ceea ce Pentagonul a declarat că era un balon spion chinezesc capabil să colecteze informații deasupra Statelor Unite.

Acel incident a tensionat și mai mult relațiile Statelor Unite cu China, care a negat că a folosit balonul pentru a spiona SUA. În schimb, China a susținut că balonul era folosit în scopuri meteorologice și că s-a rătăcit în spațiul aerian american în mod „complet accidental”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!