Sari la conținut

Armata americană a prevenit un atac cu drone asupra bazei aeriene din Irak, unde sunt forțele sale

Armata americană a dejucat miercuri dimineața un atac care viza forțele sale din Irak, interceptând două drone înainte ca acestea să își atingă ținta, au declarat pentru Reuters doi oficiali americani, transmite sursa.

Oficialii, care au vorbit sub protecția anonimatului, au refuzat să spună cine este suspectat de atac, dar acesta a avut loc în condițiile în care Washingtonul este în alertă sporită în ceea ce privește activitatea unor grupuri susținute de Iran, pe fondul creșterii tensiunii în regiune din cauza războiului dintre Israel și Hamas.

Dronele de atac unidirecționale au fost interceptate în timp ce încercau să lovească baza aeriană irakiană al Asad, care găzduiește trupe americane, au declarat oficialii.

Incidentul a avut loc la câteva ore după ce un atac asupra unui spital din Gaza a ucis sute de palestinieni, ceea ce a ridicat miza pentru președintele american Joe Biden, care va ajunge miercuri în Israel pentru a semnala sprijinul pentru războiul acestuia împotriva Hamas.

Israelul a pus explozia de la spitalul Al-Ahli al-Arabi pe seama unei lansări eșuate de rachete de către gruparea palestiniană Jihadul Islamic, care a negat responsabilitatea.

Oficialii palestinieni au declarat că Israelul a bombardat spitalul, iar ministrul sănătății din cadrul Autorității Palestiniene a acuzat Israelul că a provocat un „masacru”.

În Irak, tensiunea legată de războiul din Gaza era deja ridicată. Săptămâna trecută, cel mai mare cleric șiit, Marele Ayatollah Ali al-Sistani, a condamnat Israelul și a cerut lumii să se opună „brutalității teribile” din Gaza.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!