Sari la conținut

Armata israeliană a declarat că va opri loviturile pe coridoarele de evacuare

Armata israeliană a declarat luni că se va „abține” să lovească coridoarele de evacuare care leagă nordul și sudul Fâșiei Gaza în cursul dimineții, în timp ce pregătește o ofensivă terestră vizând Hamas, potrivit AFP și sursei.

Forțele israeliene „se vor abține de la a lovi axele demarcate între orele 08:00 (05:00 GMT) și 12:00 (09:00 GMT)”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei, Avichay Adraee, pe X (fostul Twitter).

„Pentru propria siguranță, profitați de acest scurt interval de timp pentru a vă deplasa din nordul spre sudul Gaza”, a adăugat el.

Într-o altă declarație, armata a precizat că a desemnat două rute de evacuare.

Israelul i-a îndemnat pe locuitorii din nordul Fâșiei Gaza – aproximativ 1,1 milioane de persoane dintr-o populație totală de 2,4 milioane – să fugă spre sud, susținând că lovește nordul orașului Gaza pentru a distruge centrul de operațiuni al mișcării islamiste Hamas.

Loviturile israeliene continuă însă în Fâșia Gaza în sudul teritoriului palestinian, în timp ce ONU a estimat că peste un milion de persoane au fost strămutate într-o săptămână de război între Israel și Hamas.

De asemenea, au continuat tirurile de rachete din Gaza spre Israel.

Peste 2.670 de persoane au murit în Fâșia Gaza în urma loviturilor israeliene, potrivit autorităților locale.

Peste 1.400 de persoane au fost ucise în Israel în urma atacului Hamas din 7 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!