Sari la conținut

Armata Moscovei concentrează forțe în vestul regiunii ruse Belgorod


Duminică, Volodimir Zelenski a avertizat că forțele rusești pregătesc noi acțiuni ofensive, concentrând o grupare militară într-o locație nespecificată la aproximativ 90 de kilometri nord-vest de orașul Harkov. Este posibil ca Zelenski să se refere la zona Grayvoron-Borisovka-Proletarskiy din vestul regiunii Belgorod, unde observatorii de la ISW au identificat o intensificare a activităților militare în centrele logistice din așezările din zonă în ultimele săptămâni, scrie sursa.

Prima serie de zece viitori piloți ucraineni de F-16 care primesc pregătirea standard NATO de la zero au finalizat etapa elementară de zbor cu Forțele Aeriene Britanice și acum efectuează antrenamente suplimentare cu Forțele Aeriene Franceze.

Ungaria împiedică constant eforturile Uniunii Europene de a sprijini Ucraina în conflictul său cu Rusia, a declarat luni ministrul de externe al Lituaniei, Gabrielis Landsbergis, subliniind necesitatea găsirii unei soluții pentru această situație.

„Trebuie să privim această problemă ca pe o abordare sistematică a Uniunii Europene în ceea ce privește orice implicare semnificativă în politica externă”, a afirmat Landsbergis, subliniind că situația a ajuns la un punct critic.

Serviciile de informații occidentale monitorizează o serie de operațiuni de sabotaj cu nivel redus din Europa, pe care le consideră parte a unei campanii rusești de subminare a sprijinului pentru eforturile de război ale Ucrainei. Aceste operațiuni includ incendii sau tentative de incendiere care au vizat diverse ținte, de la depozite din Anglia până la fabrici din Polonia și case din Letonia, și chiar un magazin Ikea din Lituania. De asemenea, au fost arestate persoane acuzate că ar fi agenți ruși, sub suspiciunea că planificau atacuri asupra bazelor militare americane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!