Sari la conținut

Atac combinat cu rachete asupra Ucrainei: Rusia vizează în mod deliberat obiective civile

Pe 8 iulie, în jurul orei 10 dimineața, Rusia a lansat un atac masiv cu rachete asupra Kievului și altor orașe din Ucraina, rezultând în 42 de morți, inclusiv trei copii, și 190 de civili răniți, conform celor mai recente informații. Țara agresoră a lovit deliberat spitalul de copii „Ohmatdyt”, cea mai mare instituție medicală pentru copii din Ucraina și una dintre cele mai mari din Europa.

Este important de menționat că „Ohmatdyt” nu are nicio legătură cu tratamentul militarilor, o dezinformare răspândită de propagandiștii ruși. Aceștia încearcă să justifice atacul, susținând că militarii ucraineni ar fi fost tratați în spital. În același timp, personalitățile publice ruse s-au bucurat de lovitura asupra spitalului de copii și chiar au cerut o altă lovitură în timp ce oamenii îndepărtau dărâmăturile, pentru a ucide și mutila și mai mulți copii ucraineni. Aceleași sentimente sunt împărtășite și de restul societății ruse, așa cum reiese din comentariile de pe rețelele sociale ale rușilor obișnuiți.

Statisticile privind consultațiile la „Ohmatdyt” arată cât de important este spitalul și câți copii au beneficiat deja de tratamente pentru diverse boli, atât cronice cât și mortale. În fiecare an, spitalul tratează până la 18.000 de copii, aproximativ 20.000 primesc îngrijiri de urgență la punctul de traumatologie și se efectuează aproximativ 7.000 de operații pe an.

Rusia a lovit spitalul care salvează vieți de copii: se știe despre distrugerea secțiilor de terapie intensivă, chirurgie, oncologie și despre distrugerea completă a clădirii unde copiii primeau dializă în momentul atacului cu rachetă – o procedură de curățare a sângelui în cazul insuficienței renale. Lovirea deliberată a unui loc plin de copii este una dintre cele mai mari crime comise de Rusia pe parcursul războiului. Agresorul a îndreptat armele împotriva copiilor neajutorați, a căror psihică este mult mai vulnerabilă decât cea a adulților și a căror sănătate necesită o atenție și o îngrijire specială.

În capitală, se știe despre 27 de morți, dintre care patru copii. Ocupanții nu doar au lovit spitalul de copii, ci au distrus și o scară a unui bloc de apartamente, au avariat un obiectiv industrial, un centru de afaceri, o altă unitate medicală, o instituție de învățământ preșcolar și au provocat numeroase daune altor clădiri rezidențiale.

Atacurile cu rachete asupra spitalului „Ohmatdyt” și centrului medical „Isida” din Kiev au fost deliberate. Din mai multe înregistrări de pe camerele de supraveghere răspândite pe internet se vede clar cum ambele rachete lovesc direct instituțiile medicale. Este probabil ca loviturile să fi fost ghidate de cineva, deoarece Rusia avea coordonatele exacte ale amplasamentelor acestora.

Propagandiștii ruși încearcă să se scuze, susținând că fragmentele rachetelor doborâte de apărarea antiaeriană au lovit spitalele, dar pe înregistrările video se văd clar rachetele în sine. Acestea se deosebesc de rachetele antiaeriene prin faptul că au două mici „aripi” pe mijlocul corpului lor, care ajută rachetele rusești Kh-101 să manevreze mai bine în aer.

De asemenea, Rusia a atacat Dnipro, Krivoi Rog, Pokrovsk, Sloviansk și Kramatorsk. În total, inamicul a folosit peste 40 de rachete de diferite tipuri, inclusiv racheta aerobalistică „Kinjal”, rachete balistice, rachete de croazieră și rachete aeropurtate ghidate. Potrivit estimărilor Forbes, pentru atacul terorist asupra copiilor, Rusia a cheltuit cel puțin 200 de milioane de dolari, bani care, de exemplu, ar fi putut fi folosiți pentru dezvoltarea internă a țării sau pentru caritate.

De la începutul invaziei pe scară largă, Rusia a ucis peste o jumătate de mie de copii ucraineni, număr care poate crește, deoarece salvatorii continuă să înlăture dărâmăturile clădirilor distruse și să găsească trupuri neînsuflețite în urma atacului din 8 iulie. Țara-agresor a vizat în repetate rânduri obiective civile unde se aflau copii. În 2022, Rusia a bombardat cinic teatrul dramatic din Mariupol, în al cărui subsol se ascundeau copii cu părinții lor. Procuratura din regiunea Donețk a stabilit că atunci au murit aproximativ 600 de oameni în urma atacului. De asemenea, Rusia a lovit maternități, unde se nasc vieți noi, pentru a ucide cât mai mulți ucraineni.

Bombardamentul masiv din 8 iulie este o dovadă că nu poate fi vorba de negocieri cu o țară teroristă. Este imposibil să negociezi cu o țară care încalcă constant dreptul internațional și obligațiile față de alte state. În plus, Rusia încalcă obiceiurile și tradițiile războiului, luptând împotriva populației civile, inclusiv a copiilor. Este un genocid evident, care nu poate fi negat, și tocmai de aceea Ucraina are nevoie de mult mai mult ajutor din partea lumii civilizate.

Regimul Putin s-a format de-a lungul decadelor pentru a distruge pacea globală și a semăna moartea. Războiul cu acest regim trebuie să se bazeze pe forța pe care Occidentul trebuie să permită Kievului să o folosească. Este vorba de ridicarea restricțiilor pentru Ucraina în ceea ce privește loviturile asupra obiectivelor militare de pe teritoriul Rusiei cu arme occidentale. În prezent, această interdicție prelungește războiul și întărește Rusia, deoarece aceasta își permite să lovească orice obiectiv, inclusiv civil.

Numărul mare de victime în diferite orașe într-o singură zi arată că Ucrainei îi lipsește apărarea antiaeriană, pe care partenerii o pot oferi. Rusia nu va opri războiul genocidal pur și simplu, iar singura modalitate de a o opri este prin forță. Nu există altă cale, deoarece dacă se încearcă concesii cu Rusia, aceasta va folosi așa-numita reconciliere pentru a-și spori capacitățile militare și pentru a începe o nouă agresiune în viitor. Toți liderii ruși și ceilalți implicați în crimele din Ucraina trebuie să fie pedepsiți la cel mai înalt nivel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!