Sari la conținut

Atac cu rachete asupra unei clădiri rezidențiale din Krivoi Rig: Statul terorist continuă să ucidă civili ucraineni

Pe 13 iunie, Rusia a lansat un alt atac cu rachete asupra Ucrainei – au fost folosite 15 rachete de croazieră X-101/X-555. Unsprezece dintre aceste rachete au fost distruse de sistemele de apărare aeriană. Una dintre rachete a lovit un bloc de apartamente din Kryvyi Rih – această crimă de război rusă a ucis cel puțin 6 civili ucraineni și a rănit 25, dintre care 10 în stare extrem de gravă. Există încă oameni sub dărâmături. După lovirea rachetei, casele din apropiere au luat foc, distrugând proprietățile și mașinile parcate ale locuitorilor din ansambluri. Coordonatele tipului de rachetă menționat mai sus sunt prestabilite: rușii au comis în mod deliberat încă un atac terorist, al cărui unic scop este de a ucide civili ucraineni.


După o serie de eșecuri militare și eliberarea de către armata ucraineană a mai multor așezări de pe teritoriul regiunii Zaporizhzhia, rușii au răspuns prin intensificarea terorii asupra populației civile din Ucraina. Aproape în fiecare noapte au fost lansate atacuri cu rachete împotriva orașelor ucrainene din spate și de pe linia frontului. Rusia nu a încetat să lanseze atacuri cu rachete împotriva Ucrainei, a căror densitate în luna mai a fost cea mai mare de când a început războiul la scară largă: în acea lună, rușii au lansat 20 de atacuri cu rachete, folosind 563 de rachete și drone iraniene, la un cost total de 1,7 miliarde de dolari.

Acest lucru confirmă intențiile lui Putin de a continua războiul. Rusia nu poate ocupa teritoriile ucrainene, așa că dictatorul de la Kremlin a dat ordin să distrugă pur și simplu orașele ucrainene și să comită un genocid împotriva ucrainenilor. Teroarea cu rachete este combinată organic cu bombardarea centralei hidroelectrice Kakhovska – o crimă pe care Rusia a comis-o, de asemenea, în mod deliberat pentru a face imposibil contraatacul AFU cu prețul vieților civile din teritoriile ocupate.


În plus, potrivit experților occidentali, în ultimele luni, Rusia a crescut semnificativ importurile de UAV-uri iraniene ca alternativă ieftină la rachetele de croazieră, ale căror stocuri s-au epuizat semnificativ în timpul războiului. Chiar și resturile provenite de la dronele doborâte în aer produc victime umane și incendii – Iranul a devenit un participant direct la războiul genocidar al Rusiei.


Cele menționate mai sus actualizează aprovizionarea cu echipamente de apărare aeriană și muniție pentru nevoile AFU. Armamentul menționat mai sus este cheia salvării vieților a mii de ucraineni. Putin nu se va opri: complexul militar-industrial rus va primi finanțare și va produce rachete chiar și cu prețul înghețării programelor sociale din Rusia și al neplății salariilor și pensiilor. Rusia a depășit deja “punctul de neîntoarcere” și nu poate fi oprită decât prin forță. Caracterul ciclic al expansiunii teritoriale rusești reprezintă o amenințare nu doar pentru Ucraina, ci și pentru Europa; aderarea Ucrainei la NATO este singura modalitate de a forma o centură de securitate la granițele estice ale Europei și de a face imposibil un război major cu Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!