Sari la conținut

Atacuri în Rusia în zi de sărbătoare

Într-o noapte tensionată între miercuri și joi, cel puțin opt persoane au fost rănite într-un atac aerian în orașul Belgorod și în zonele înconjurătoare, a anunțat guvernatorul regional Viaceslav Gladkov. În același timp, un depozit de carburanți din regiunea Krasnodar a fost afectat de un alt atac, atribuit Kievului. Ucraina a păstrat tăcerea cu privire la incidentele care au avut loc în ajunul zilei de comemorare a victoriei asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, relatează sursele Reuters și AFP.

Belgorodul, o țintă obișnuită Informațiile despre atacurile atribuite Kievului au fost furnizate în principal de surse rusești. “Orașul și districtul Belgorod au fost vizate de un atac aerian al forțelor armate ucrainene. Clădirile rezidențiale și vehiculele au fost lovite direct”, a scris guvernatorul Gladkov pe platforma Telegram. Potrivit declarațiilor preliminare, opt persoane au fost rănite, inclusiv o fetiță de 11 ani. Cinci dintre acestea au fost spitalizate, fiind afectate de schije, în timp ce celelalte trei au primit îngrijiri medicale la fața locului.

Atacul a cauzat daune semnificative, afectând 19 blocuri de apartamente și mai multe vehicule în oraș, iar în satul Dubovoe, în districtul Belgorod, patru case și trei mașini au fost avariate.

Belgorodul, situat la granița cu Ucraina, a fost ținta unor atacuri regulate cu drone, în contextul în care Kievul susține că reacționează la bombardamentele zilnice ale orașelor ucrainene de către forțele rusești, timp de mai bine de doi ani. La începutul ofensivei Moscovei împotriva Ucrainei în februarie 2022, Belgorodul a fost lovit de cel mai sângeros atac, soldat cu 25 de morți și aproximativ o sută de răniți.

Atac asupra depozitului de carburanți În paralel cu atacul din Belgorod, un depozit de carburanți din Iurovka, în regiunea Krasnodar, a fost vizat de un atac cu drone atribuit Ucrainei, conform informațiilor furnizate de armata rusă. Incidentul a dus la distrugerea a aproximativ șase drone, iar unele au căzut pe terenul depozitului, declanșând un incendiu și avarierea mai multor rezervoare de carburanți.

Apărarea aeriană rusă a reușit să intercepteze și să distrugă 15 rachete și o dronă deasupra regiunii Belgorod, precum și două drone în regiunea Briansk și alte trei în regiunea Kursk, aproape de granița cu Ucraina. Guvernatorii regiunilor Kursk și Briansk au confirmat că atacurile nu au provocat victime sau pagube materiale.

În timp ce Rusia sărbătorea victoria în cel de-al Doilea Război Mondial cu o paradă militară în Piața Roșie din Moscova, președintele rus Vladimir Putin folosea acest eveniment istoric pentru a justifica acțiunile Rusiei în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!