Sari la conținut

Au existat tentative ale trupelor ruse de a traversa granița în partea de nord a Oblastului Harkov, iar intensitatea bombardamentului de-a lungul frontierei a crescut

Rușii continuă să bombardeze zonele populate din nordul Regiunii Harkov folosind diferite tipuri de arme, cu accent deosebit pe Vovchansk, scrie sursa.

Există rapoarte despre o încercare a trupelor ruse de a traversa granița din nordul regiunii. Oleg Synegubov, șeful OVA, a declarat că atacurile Federației Ruse au fost concentrate în zona de nord a graniței. În plus față de atacurile aeriene, forțele speciale rusești au încercat să pătrundă peste graniță.

Raportul afirmă că forțele armate ale Ucrainei își păstrează pozițiile ferm, fără a ceda teren. Grupările inamice nu reprezintă o amenințare majoră pentru Harkov, având efectivele suficiente doar pentru provocări în nord.

În jurul orei 05:00, pe 10 mai, Ministerul Apărării a informat că rușii au încercat să forțeze linia de apărare din nordul Oblastului Harkov. S-a observat o creștere a presiunii asupra frontului nostru, cu atacuri de artilerie și tentative de penetrare a liniilor noastre de apărare cu sprijinul vehiculelor blindate. Cu toate acestea, aceste atacuri au fost respinse, iar luptele continuă la intensitate variată. Unități de rezervă au fost trimise pentru a întări apărarea pe acest sector al frontului.

Sinegubov a îndemnat locuitorii din nordul regiunii Harkov să rămână în adăposturi, subliniind că pentru inamic nu există diferențe între a lovi infrastructura militară sau civili neînarmați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!