Sari la conținut

Au fost efectuate arestări în India în urma participării unor localnici la luptele din Ucraina

Poliția federală din India a anunțat arestarea a patru persoane sub acuzația de a fi ademenit tineri în Rusia sub promisiunea unor locuri de muncă bine plătite sau admitere la facultate, aceștia fiind ulterior forțați să lupte în Ucraina după ce au ajuns în țara condusă de Vladimir Putin, potrivit informațiilor furnizate de Reuters, conform sursei.

Biroul Central de Investigații (CBI) al Indiei a dezvăluit în luna martie că aproximativ 35 de bărbați indieni au căzut victimă acestei înșelătorii. Cei patru cetățeni indieni arestați acum sunt un traducător, o persoană implicată în facilitarea obținerii vizelor și achiziționarea biletelor de avion pentru persoanele înșelate, și alți doi suspecți pe care CBI i-a identificat marți drept „principalii recrutori” ai rețelei de trafic de persoane.

CBI a afirmat, de asemenea, că investigația continuă pentru identificarea și altor membri ai „rețelei internaționale de trafic de persoane”.

Familiile a doi bărbați indieni care au fost uciși în Ucraina au declarat pentru Reuters că aceștia au plecat în Rusia crezând că vor servi ca „ajutoare” în armată, și nu că vor fi trimiși să lupte pe front.

Ministerul de externe al Indiei a transmis un protest „ferm” Rusiei cu privire la acest caz.

India se numără printre țările care au refuzat să condamne războiul declanșat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei, pledând în schimb pentru dialog și diplomație pentru a soluționa conflictul.

Cele două țări au relații strânse de mai multe decenii, atât la nivel diplomatic, cât și comercial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!