Sari la conținut

Autoritățile sanitare din China investighează un spital din orașul Chongqing din cauza unor informații online despre afaceri cu mame surogat, o practică ilegală în țară. Incidentul are loc în contextul eforturilor chineze de stimulare a natalității, după anchetele legate de certificate false de naștere din anul precedent.

Conform postării de pe platforma Weibo făcute de un utilizator care se descrie drept un voluntar în lupta împotriva traficului de copii, Spitalul de Obstetrică și Ginecologie din Chongqing ar fi colaborat cu agenți ilegali pentru a facilita plasarea copiilor născuți prin mame surogat. Utilizând acte de identitate false, mamele surogat ar fi născut la acest spital, unde s-ar fi emis certificate de naștere false pentru copii.

Postarea a stârnit sute de comentarii pe platforma Weibo, iar autoritățile sanitare locale au trimis o echipă să investigheze și să verifice aceste informații.

Unii utilizatori au comentat că această industrie pare să existe de mult timp, în timp ce alții au subliniat că este vorba de un lanț industrial complex, nu de acțiunile unei singure persoane.

Anul trecut, Beijingul a anunțat că va lua măsuri severe împotriva activităților ilegale legate de utilizarea tehnologiilor de reproducere asistată, cum ar fi cumpărarea sau vânzarea de spermă sau ovule și înțelegerile cu mame surogat. În noiembrie, activitatea unui spital din Wuhan a fost suspendată în urma unui scandal similar legat de mame surogat și emiterea unor rezultate false la teste de paternitate.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!