Sari la conținut

Avertizările meteo de fenomene periculoase s-au extins în mai multe județe, inclusiv în sudul țării

În județul Prahova, locuitorii din mai multe orașe și comune au primit mesaje RO-Alert prin care sunt sfătuiți să se adăpostească, în timp ce alte județe se confruntă cu avertizări de fenomene periculoase.

Autoritățile din județul Prahova, aflat sub avertizare cod portocaliu de fenomene meteo periculoase, au emis mesaje de avertizare RO-Alert pentru localitățile Urlați, Boldești-Scăeni, Valea Călugărească, Bucov, Vărbilău, Gura Vitioarei, Albești-Paleologu, Lipănești, Măgurele, Vâlcănești, Cocorăștii Mislii, Dumbrăvești, Bălțești, Plopu. Recomandările includ sistearea activităților desfășurate în teren deschis sau la înălțime și evitarea apropierea de copaci sau construcții susceptibile de a fi afectate de vânt.

În alte județe, precum Arad, Timiș și Argeș, sunt valabile avertizări cod galben, cu averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină, până la orele 21:00. Aceste avertizări vin în contextul în care Administrația Națională de Meteorologie a emis informări similare pentru alte județe din vestul și centrul țării, unde s-au înregistrat deja căderi de grindină și alte fenomene periculoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!