Sari la conținut

Banca Transilvania achiziționează OTP Bank România: Ce presupune perioada de integrare pentru clienții OTP Bank

Transilvania, 30 iulie 2024. Banca Transilvania (BT), cea mai mare bancă din România, a anunțat marți achiziționarea OTP Bank România și a celorlalte filiale OTP Group din România.

Tranzacția a fost aprobată recent de Consiliul Concurenței și Banca Națională a României. Achiziția filialei OTP Asset Management este în curs de aprobare de către autorități.

Primul pas în această achiziție a avut loc în februarie 2024, când BT și OTP Group au anunțat semnarea acordului de achiziție. Printre filialele cumpărate de Banca Transilvania se numără OTP Leasing România, OTP Asset Management România, OTP Factoring România, OTP Consulting România, OTP Advisors România și Fundația OTP Bank România. Odată cu finalizarea tranzacției, Banca Transilvania va începe integrarea OTP Bank România și a celorlalte filiale.

În ceea ce privește OTP Asset Management, finalizarea tranzacției va avea loc ulterior, după obținerea aprobărilor necesare din partea autorităților, urmată de integrarea în Grupul BT.

„Banca Transilvania are un istoric de succes în ceea ce privește achizițiile. Integrările anterioare ne-au ajutat să devenim liderul pieței bancare românești. Achiziția de astăzi consolidează angajamentul nostru de a susține economia românească. BT este pregătită pentru o integrare rapidă și eficientă, iar sunt încrezător că vom realiza această integrare în beneficiul clienților, angajaților și pieței”, a declarat Horia Ciorcilă, Președintele Consiliului de Administrație al Banca Transilvania.

„Obiectivul strategic al OTP Group este creșterea cotei de piață în Europa Centrală și de Est, precum și în Asia Centrală, prin creștere organică și achiziții. În România, nu am reușit să atingem cota de piață dorită în ultimele două decenii, motiv pentru care am decis să vindem aceste filiale. Acest pas ne permite să ne concentrăm pe piețe unde putem avea o prezență mai mare în viitor. Sunt convins că Banca Transilvania, ca lider de piață în România, va oferi multe oportunități clienților și angajaților OTP Bank România”, a afirmat Sándor Csányi, Președinte și Director General al OTP Bank.

Managementul integrării

Procesul de integrare va fi coordonat de Luminița Runcan, în calitate de Director General al OTP Bank România, după aprobarea acestei funcții de către BNR. Luminița Runcan are peste 30 de ani de experiență în sectorul bancar și a deținut mai multe funcții de management la Banca Transilvania, inclusiv Director General Adjunct Trezorerie și Director General Adjunct Managementul Riscului.

Echipa de top management va include, de asemenea, pe Luca Rogojanu, Director General Adjunct, Coordonator al Diviziei Creditare și Administrare Risc, și pe Constantin Mareș, Director General Adjunct, Coordonator al Diviziei Digital la OTP Bank România.

Impactul perioadei de integrare asupra clienților OTP Bank România și a filialelor sale

Pe durata integrării în Grupul Banca Transilvania și până la finalizarea fuziunii, OTP Bank România și Banca Transilvania, precum și celelalte filiale, vor continua să opereze independent.

În această perioadă de tranziție, nu vor exista schimbări imediate pentru clienți. Pentru servicii, produse, consultanță și operațiuni, clienții trebuie să se adreseze echipelor OTP Bank România și ale celorlalte filiale. Pe măsură ce se vor parcurge noi etape ale integrării, clienții vor fi informați despre orice noutăți legate de procesul de integrare.

Banca Transilvania va continua să respecte angajamentele inițiate de OTP Group, inclusiv serviciile bilingve oferite clienților OTP Bank România, unde este necesar, prin intermediul Fundației Bethlen Gabor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!