Sari la conținut

Bărbatul care a atacat-o pe premierul danez Mette Frederiksen a fost arestat preventiv: „Învinuitul nu are nicio legătură cu Danemarca”

Un bărbat de 39 de ani, care a atacat-o vineri pe Mette Frederiksen, premierul Danemarcei, la Copenhaga, a fost arestat preventiv pentru 12 zile, conform declarațiilor poliției daneze, citate de Reuters și AFP.

Incidentul a avut loc într-o piață centrală din Copenhaga, când bărbatul s-a apropiat de premier și a lovit-o.

Biroul lui Frederiksen a anunțat că incidentul i-a provocat un șoc premierului, care a suferit o ușoară entorsă cervicală. Toate evenimentele oficiale ale premierului programate pentru sâmbătă au fost anulate.

Poliția nu consideră atacul asupra premierului danez ca fiind unul motivat politic

Poliția din Copenhaga a declarat că nu crede că atacul bărbatului, care a negat acuzațiile, a fost motivat politic. „Ipoteza noastră actuală de lucru este că incidentul nu este motivat politic”, a declarat poliția pe X după audierea suspectului de către un judecător, care a decis să-l plaseze în arest preventiv până pe 20 iunie.

„În lumina faptului că învinuitul nu are nicio legătură cu Danemarca, există riscul de evadare”, a declarat judecătorul de la tribunalul din Copenhaga, conform radiodifuzorului DR.

Premierul danez, în vârstă de 46 de ani, a fost supus unui examen medical la spital, conform unui comunicat de presă transmis AFP de către serviciile sale sâmbătă. Suspectul părea incoerent și absent în momentul reținerii sale, a declarat acuzarea în timpul audierii, potrivit presei daneze.

Acesta părea să fie în stare de ebrietate, conform unui raport medical citat de procuror. Bărbatul ar fi lovit-o pe premier cu pumnul în brațul drept, conform procuraturii.

Relatarea martorilor despre atacul asupra premierului danez

Doi martori au declarat pentru cotidianul danez BT că au văzut-o pe Mette Frederiksen sosind într-o piață din centrul Copenhagăi vineri, în timp ce stăteau lângă o fântână, chiar înainte de ora locală 18:00 (16:00 GMT).

„Un bărbat a venit din direcția opusă și a împins-o puternic în umăr, ceea ce a făcut-o să se dezechilibreze în lateral, dar fără să cadă”, au relatat acești martori. Deși a fost o „împingere puternică”, doamna Frederiksen nu a căzut la pământ, au spus aceștia.

Martorii l-au descris pe bărbat ca fiind înalt și slab, adăugând că a încercat să fugă, dar nu a reușit să ajungă departe, fiind prins și pus la pământ de serviciul de pază.

Incidentul a avut loc cu două zile înainte ca danezii să se prezinte la urne pentru alegerile europarlamentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!