Sari la conținut

Bebelușul palestinian salvat din pântecele mamei muribunde a decedat

Unchiul bebelușului palestinian salvat recent din pântecele mamei sale muribunde de un bombardament israelian a murit vineri la spitalul din Rafah, situat în sudul Fâșiei Gaza, a declarat AFP, scrie sursa.

„Am primit un telefon de la (…) spitalul emiratez din Rafah, care m-a informat că starea ei s-a deteriorat, că nu au putut să o salveze și că s-a alăturat familiei sale”, care a fost ucisă în bombardamentul care a lovit casa familiei, la est de Rafah, în urmă cu aproximativ o săptămână, a declarat unchiul fetiței, Rami al-Sheikh.

El a spus că a mers vineri să ia cadavrul de la spital. „Am deschis mormântul tatălui ei, Shukri, și am îngropat-o acolo, în cimitirul Awni Daher din Rafah”, a spus el.

„Prin voia lui Allah, a fost scris că Rouh, fiica lui Sabreen al-Sakani, se va alătura familiei sale în eternitate, în ciuda eforturilor echipei de la secția de neonatologie a spitalului Semilunii Roșii din Emiratele Arabe Unite de a o salva joi”, a scris spitalul într-un mesaj postat vineri.

Un chirurg a declarat pentru AFP că Sabreen al-Sakani a ajuns la spital în agonie, suferind răni grave la cap și la stomac, iar respirația sa a fost dificilă. Echipa medicală a descoperit că era însărcinată și a decis să o scoată prin cezariană.

Mama a murit în câteva minute, iar tatăl și sora copilului au fost transportați morți la spital.

Ministerul Sănătății din Gaza a raportat că loviturile asupra acestei case au ucis cel puțin 19 persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!