Sari la conținut

Benjamin Netanyahu a declarat că printre palestinienii ucişi în Fâşia Gaza se numără cel puţin 13.000 de „terorişti”

Aproape 31.000 de palestinieni au fost ucişi în Gaza în timpul războiului care durează de cinci luni şi care a început după ce militanţii Hamas au atacat Israelul la 7 octombrie, ucigând 1.200 de persoane şi luând 253 de ostatici, potrivit unui bilanţ israelian, potrivit sursei.

Ministerul Sănătăţii din Gaza nu detaliază numărul morţilor în rândul civililor şi al militanţilor Hamas, dar a declarat că 72% dintre cei ucişi au fost femei şi copii.

Hamas respinge bilanţul israelian privind militanţi uciși ca fiind o încercare de a prezenta „victorii false”.

Netanyahu a declarat grupului media german Axel Springer, care deţine Politico, ziarul german Bild şi postul de televiziune Welt TV, că extinderea ofensivei israeliene la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, este esenţială pentru a învinge Hamas.

„Suntem foarte aproape de victorie … Odată ce vom începe acţiunea militară împotriva batalioanelor teroriste rămase în Rafah, este doar o chestiune de săptămâni” până când se va încheia faza intensivă a luptelor, a declarat Netanyahu, citat de ziarul Bild.

Biden cere evacuarea civililor din Rafah înainte de ofensivă

Biden şi consilierii săi l-au îndemnat în termeni fermi pe Netanyahu să nu lanseze o ofensivă majoră în Rafah până când Israelul nu va elabora un plan de evacuare în masă a civililor.

Mai mult de jumătate din totalul de 2,3 milioane de locuitori din Gaza se adăpostesc în zona Rafah.

Întrebat sâmbătă de MSNBC dacă o invazie în Rafah ar fi o linie roşie, Biden a spus: „Este o linie roşie, dar eu nu voi abandona niciodată Israelul. Apărarea Israelului este în continuare critică. Aşa că nu există o linie roşie (în care) voi opri toate livrările de arme, astfel încât să nu aibă Cupola de Fier care să îi protejeze”.

Politico l-a citat pe Netanyahu, care a declarat duminică faptul că forţele israeliene vor pătrunde în Rafah, adăugând: “Ştiţi, am o linie roşie. Ştiţi care este linia roşie, ca 7 octombrie să nu se întâmple din nou. Să nu se mai întâmple niciodată”.

Trei sferturi din batalioanele Hamas au fost distruse şi oprirea ofensivei acum le-ar permite doar să se regrupeze, a declarat Netanyahu, citat de Bild.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!