Sari la conținut

Benjamin Netanyahu afirmă că Israelul este pregătit să acționeze în mod ferm în nord

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat miercuri, în timpul unei vizite la granița cu Libanul, că Israelul este pregătit pentru o “acțiune foarte puternică” în nordul regiunii, conform unui raport al Reuters, conform sursei.

Zonele israeliene din apropierea frontierei cu Libanul au fost evacuate în urma atacurilor frecvente cu rachete și drone lansate de organizația teroristă Hezbollah, care s-a alăturat conflictului declanșat de Hamas împotriva Israelului în octombrie anul trecut.

Atacurile recente ale lui Hezbollah au provocat incendii în nordul Israelului. Netanyahu a declarat că Israelul este pregătit să acționeze ferm pentru a restabili securitatea în regiune.

Israelul și Hezbollah au desfășurat atacuri aeriene reciproce în ultimele 8 luni, alimentând temeri că conflictul ar putea să se extindă și în Liban, o țară afectată de ani de război civil și probleme economice grave.

Declarațiile lui Netanyahu vin în contextul unui atac armat asupra ambasadei Statelor Unite din Liban, care a avut loc în aceeași zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!