Sari la conținut

Biden afirmă că Ucraina nu va beneficia de un tratament preferențial pentru procesul de aderare la NATO

Ucraina nu va beneficia de un tratament preferențial pentru procesul de aderare la NATO, în pofida invaziei ruse, a subliniat sâmbătă președintele american, Joe Biden, conform France Presse, informează Agerpres.

Întrebat de jurnaliști dacă are de gând să-i ușureze Kievului procesul de aderare la Alianță, Biden a răspuns „nu”, asigurând că Ucraina ar trebui „să respecte toate criteriile. Aşa că nu o vom face uşoară”.

Joe Biden a descris de asemenea drept „total iresponsabilă” desfăşurarea primelor focoase nucleare ruseşti în Belarus.

Conform MAP, națiunile candidate trebuie să facă reforme militare și democratice înainte de a fi luate în considerare pentru aderarea la NATO, potrivit Politico Europe. Săptămâna trecută, oficialii administrației Biden au declarat că președintele este ”deschis” să renunțe la această cerință pentru Ucraina, care a lansat săptămâna aceasta un contraatac împotriva invadatorilor ruși.

Biden a adăugat că SUA au „făcut multe” pentru a se asigura că Ucraina are ”capacitatea de a se coordona din punct de vedere militar”.

Volodimir Zelenski a cerut în nenumărate rânduri un „mesaj foarte clar” din partea NATO că țara sa va fi primită în familia euroatlantică odată cu încheierea războiului, argumentând că acest lucru va face Alianța mai puternică. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!