Sari la conținut

Bilanţul “masacrului de la Shakahola”, a crescut la 303 morţi

Bilanţul “masacrului de la Shakahola”, denumit după numele unei păduri din Kenya în care se întâlnea o sectă care pledează pentru post negru pentru a se “întâlni cu Iisus”, a crescut la 303 morţi, după ce marţi au fost descoperite alte 19 cadavre, a anunţat un oficial regional, transmite sursa.

Pastorul autoproclamat al sectei, Paul Nthenge Mackenzie, se află în închisoare din 14 aprilie şi va fi judecat pentru “terorism” în acest caz care a zguduit această ţară extrem de religioasă din Africa de Est.

La două luni de la descoperirea primelor victime, la 13 aprilie, căutarea gropilor comune este încă în curs de desfăşurare pe aproape 15.000 de hectare de pădure, aproape de oraşul de coastă Malindi.

“Numărul morţilor a ajuns acum la 303, după exhumarea a 19 cadavre”, a declarat marţi Rhoda Onyancha, prefectul regiunii.

Poliţia crede că majoritatea cadavrelor exhumate până în prezent sunt cele ale adepţilor Bisericii Buna Vestire, fondată de Paul Nthenge Mackenzie, care promova înfometarea pentru a se “întâlni cu Iisus”.

Autopsiile au arătat că majoritatea victimelor au murit de foame, probabil după ce au urmat predicile acestuia.

Totuşi, unele victime, inclusiv copii, au fost strangulate, bătute sau sufocate, potrivit autopsiilor.

Cel puţin 35 de persoane suspectate de implicare au fost arestate, potrivit poliţiei.

Masacrul a provocat un mare scandal în Kenya, autorităţile fiind chestionate pentru că nu au reuşit să împiedice activităţile pastorului Mackenzie, care fusese arestat în mai multe rânduri pentru predicile sale extreme.

De asemenea, a reaprins dezbaterea privind reglementarea cultelor religioase în această ţară predominant creştină, care are 4.000 de “biserici”, potrivit cifrelor oficiale.

Preşedintele William Ruto a înfiinţat un grup de lucru pentru a “revizui cadrul juridic şi de reglementare care guvernează organizaţiile religioase”.

Săptămâna trecută, ministrul de interne a anunţat că pădurea Shakahola va fi transformată într-un “loc de comemorare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!