Sari la conținut

Bilanţul victimelor atacului de la Kramatorsk a ajuns la 12 morţi: Căutările s-au încheiat

Bilanţul victimelor atacului rus cu rachete de tip S-300 într-o zonă aglomerată din Kramatorsk, în estul Ucrainei, a fost revizuit în creştere la 12 morţi, au anunţat joi oficiali ucraineni, scrie sursa.

Căutările între dărâmături s-au încheiat joi, a anunţat ministrulo ucrainean de Interne Igor Klîmenko. Trei copii se află între cei 12 morţi, potrivit Serviciului ucrainean de stat de urgenţă.

Atacul a vizat o zonă aglomerată din centrul Hramatorskului, înţesată de restaurante, magazine şi blocuri de locuit.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că a fost arestată o persoană, suspectată de coordonarea acestui atac sângeros.

Ministerul rus al Apărării a anunţat că ţinta vizată în acest atac era un comandamrent temporar al unei unităţi a armatei ucrainene.

Atacul rus cu rachete asupra oraşului Kramatorsk a distrus Ria Pizza, un restaurant din centrul oraşului apreciat de jurnalişti, lucrători umanitari şi soldaţi. Presa ucraineană a evocat şi prezenţa unor instructori militari străini în acest oraş.

Trei personalităţi columbiene, scriitorul Hector Abad, politicianul Sergio Jaramillo şi jurnalista Catalina Gomez, corespondenta în Ucraina a cotidianului El Tiempo, au fost rănite uşor în urma bombardamentului asupra restaurantului, unde luau masa împreună cu o scriitoare ucraineană, Victoria Amelina, care se află în stare critică, suferind o fractură craniană.

Oraşul Kramatorsk se află la vest de linia frontului din provincia ucraineană Doneţk şi ar fi unul dintre obiectivele principale ale unei eventuale ofensive ruseşti dinspre oraşul Bahmut, cucerit de mercenarii Wagner şi predat apoi trupelor regulate ale armatei ruse, care se confruntă acum acolo cu o contraofensivă ucraineană ce încearcă să le învăluie pe flancuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!