Sari la conținut

Bill Gates se va întâlni cu președintele chinez Xi Jinping la Beijing

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, va fi primit vineri la Beijing de către președintele chinez Xi Jinping, în prima sa călătorie în această țară după mai bine de trei ani, potrivit sursei.

O astfel de întâlnire este un eveniment rar, deoarece doar câțiva oameni de afaceri americani au fost primiți individual de Xi, printre care șeful Apple, Tim Cook, și cel al Amazon, Jeff Bezos.

Sosit în capitala chineză miercuri seara, miliardarul american a spus că a venit să se întâlnească cu partenerii Fundației Bill și Melinda Gates pentru a discuta probleme de sănătate și dezvoltare.

Fundația sa a anunțat joi că va dona 50 de milioane de dolari pentru a sprijini eforturile Chinei în lupta împotriva malariei și a tuberculozei.

De asemenea, își va reînnoi cooperarea cu Global Health Drug Discovery Institute (GHDDI) – fondat la Beijing de Bill Gates – cu autoritățile municipale din Beijing și cu oficiali de la prestigioasa Universitate Tsinghua.

„China a făcut progrese considerabile în reducerea sărăciei și în îmbunătățirea sănătății în această țară. Sper că China poate juca un rol și mai important în abordarea provocărilor actuale, în special a celor cu care se confruntă țările africane”, a declarat Gates într-un discurs rostit joi la GHDDI.

Prin această călătorie, cofondatorul Microsoft calcă pe urmele mai multor alți șefi de giganți economici americani, printre care patronul Tesla, Twitter și SpaceX, Elon Musk, care a vizitat țara în luna mai. Musk s-a întâlnit cu oficiali guvernamentali și a vizitat uriașa fabrică a mărcii sale de mașini electrice din Shanghai, unde a putut discuta cu personalul.

Directorul general al JPMorgan Chase, Jamie Dimon, un alt jucător important la nivel global, a vizitat țara la începutul lunii, iar Tim Cook, șeful Apple, a fost la Beijing în martie și a lăudat relația „simbiotică” a companiei sale cu China.

Alți mari directori generali americani, de la companii precum Starbucks și General Motors, au călătorit, de asemenea, în China în ultimele săptămâni pentru a se întâlni cu reprezentanți ai guvernului chinez.

Călătoriile de afaceri s-au intensificat de când China a renunțat la politica sa de sănătate „zero Covid” și și-a redeschis granițele în acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!