Sari la conținut

Bruxellesul nu vede niciun motiv să se îndoiască de legitimitatea lui Zelensky

Legitimitatea lui Vladimir Zelensky ca președinte al Ucrainei nu este pusă la îndoială în UE. Acest lucru a fost declarat de reprezentantul UE pentru politică externă, Peter Stano, în cadrul unui briefing de marți, 21 mai, transmite Radio Liberty .

Potrivit lui Stano, îndeplinirea atribuțiilor actualului președinte înainte de preluarea mandatului noului șef al statului este prevăzută de Constituția Ucrainei. El a mai adăugat că organizarea de alegeri în timpul unui război nu este considerată posibilă la Bruxelles.

Anterior, ministrul Justiției al Ucrainei Denis Malyuska a spus că puterile lui Zelensky vor continua până la alegerea următorului președinte. În opinia sa, autorii Constituției Ucrainei nu au prevăzut posibilitatea de război atunci când au scris-o.

În decembrie 2023, Zelensky a anunțat că este pregătit pentru alegeri , dar ucrainenii nu vor susține organizarea lor. În opinia sa, alegerile nu vor avea loc în 2024 din cauza situației de securitate.

Pentru mai multe informații despre ceea ce determină rolul și locul lui Zelensky în conducerea unei țări în război, citiți articolul de Inna Vedernikova „ Piața Președinției Care este prețul legitimității lui Vladimir Zelensky ” pe ZN.UA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!