Sari la conținut

Bulgaria: Noul guvern va începe cu o schimbare în domeniul agriculturii

Noul guvern va începe cu o schimbare în domeniul agriculturii, iar dezvoltarea nu va mai fi pe sectoare, „ci pe linii de produse și acolo unde unitățile sunt cele mai slabe, ele vor fi cele mai susținute”, potrivit sursei.

Acest lucru a fost anunțat de ministrul bulgar al agriculturii, Kiril Vâtev, în satul Slavovița, unde a participat la pelerinajul național cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la uciderea lui Alexandr Stamboliiski.

Și și-a dezvoltat în continuare teza: “Scopul nostru este să construim lanțuri agroalimentare – de pe câmp până la ajungerea produsului pe masă, totul din materii prime și produse bulgărești. În acest fel, securitatea alimentară a țării va crește. Dacă toate canalele de import din Bulgaria vor fi oprite în acest moment, peste vreo două săptămâni se vor termina fructele și legumele, în vreo trei luni – carnea și laptele, iar Bulgaria rămâne doar cu cereale. Este o supraproducție de cereale în Bulgaria, dar trebuie să fie și vândută”.

Ministrul și-a exprimat surprinderea că nu există nicio structură care să urmărească unde în lume sunt licitații de cereale.

„Vom încerca să facem o coordonare între toți reprezentanții comerciali ai Bulgariei din lume, pentru a primi informații despre locul unde se desfășoară licitațiile și pentru a participa”, a adăugat Vâtev.

El a anunțat că în prezent există o mare rămânere în urmă a Bulgariei în cadrul Programului pentru Dezvoltarea Zonelor Rurale. Potrivit spuselor sale, „încă de la prima oră” au fost mobilizate toate eforturile în minister pentru a se recupera rămânerile în urmă, pentru a nu se pierde banii.

Kiril Vâtev a vorbit și despre problema pășunilor municipalităților și a accesului crescătorilor de animale la acestea. El a spus că este o practică ca pășunile acestea să fie oferite persoanelor care nu sunt producători și ulterior acestea să primească chirie pentru folosirea terenului de la crescătorii de animale.

“Acum fermierii sunt în pagubă. Pășunile ar trebui să fie cât mai aproape de locurile de creștere a animalelor și să fie oferite crescătorilor de animale înregistrați legal”, a subliniat ministrul Vâtev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!