Sari la conținut

Cadavrul celei mai recente victime a prăbușirii podului din Baltimore a fost recuperat de autoritățile americane

Autoritățile din statul Maryland din estul SUA au anunțat marți că au găsit cadavrul celei de-a șasea și ultimei victime a prăbușirii podului Francis Scott Key din orașul Baltimore, tragedie în care au murit șase persoane la sfârșitul lunii martie, relatează agenția AFP, citată de Agerpres.

La 26 martie, nava cargo „Dali”, cu o lungime de 300 de metri, a lovit unul dintre pilonii podului Francis Scott Key din Baltimore, provocând prăbușirea construcției. Șase muncitori care efectuau lucrări de reparații pe partea carosabilă a podului au fost dați dispăruți, iar doi au fost salvați.

Victima ale cărei rămășițe au fost găsite marți a fost identificată de autorități ca fiind Jose Mynor Lopez, un lucrător în vârstă de 37 de ani originar din Baltimore.

„Astăzi, Jose Mynor Lopez, a șasea și ultima victimă dispărută, a fost găsită”, a indicat primarul orașului Baltimore, Brandon Scott, pe platforma X (fostă Twitter).

Lucrările pentru redeschiderea completă a canalului vor continua „în contextul în care am încheiat capitolul acestui efort (de recuperare a victimelor)”, a declarat Scott.

Prăbușirea podului a cauzat blocarea unei părți a transportului maritim în unul dintre cele mai active porturi din SUA. Un culoar temporar de navigație a fost deschis în special pentru a permite trecerea navelor care înlătură resturile podului prăbușit din zonă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!