Sari la conținut

Care avioane ar fi putut fi ținte pentru rachetele ATACMS în timpul nopții la Belbek și câte dintre ele ar fi putut fi prezente la baza aeriană?

Forțele armate ucrainene dispun de rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune, utilizate pentru a neutraliza instalațiile militare și armamentul rusesc din Crimeea. În noaptea de 15 mai, s-ar putea să fi avut loc un nou atac asupra aerodromului „Belbek” din Crimeea, controlat temporar de forțele de ocupație ruse – această informație nu a fost încă confirmată oficial, dar au apărut imagini și videoclipuri pe rețelele sociale, sugerând un atac asupra bazei aeriene, scrie sursa.

Potrivit canalului Telegram „Krymskiy Veter”, exploziile majore în zona bazei aeriene Belbek au fost auzite în jurul orei 01:55-01:56, urmate de detonarea munițiilor. Un al doilea val de atac a continuat până la 02:35. De asemenea, rapoartele menționează explozii auzite în Yevpatoria și districtul Bakhchisaray.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a raportat că „toate obiectivele au fost atinse”, afirmând că zece rachete operaționale-tactice (inclusiv ATACMS), două rachete antiradar HARM și două bombe Hammer AASM au fost distruse în Crimeea.

În plus, conform datelor din sistemul de monitorizare a incendiilor NASA FIRMS, mai multe incendii au avut loc timp de două ore la Baza Aeriană Belbek în noaptea de 15 aprilie, în special în zona de sud a aerodromului.

Cu privire la aeronavele posibil afectate, canalul „KyberBoroshno” a publicat imagini satelitare din 31 martie, evidențiind locația și tipurile de aeronave prezente la această bază aeriană. În total (fără a lua în considerare aeronavele posibile din adăposturi), baza aeriană găzduiește 24 de avioane și șase elicoptere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!