Sari la conținut

Catolicii sărbătoresc Floriile. Procesiune religioasă în Capitală

Tradiţionala Procesiune de Florii, la care sunt aşteptaţi să ia parte credincioşi, persoane consacrate şi preoţi din comunităţile şi parohiile romano-catolice din Bucureşti şi împrejurimi, va fi organizată, duminică, în Capitală, de Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, citat de Agerpres, procesiunea va începe la ora 15,00, din Piaţa “Fer. Vladimir Ghika” de lângă Biserica Franceză (Sacre Coeur – Preasfânta Inimă a lui Isus), cu celebrarea de sfinţire a tradiţionalelor ramuri, şi se va încheia la Catedrala Sfântul Iosif, având următorul traseu: Piaţa “Fer. Vladimir Ghika”, Str. Cpt. Demetriade, bulevardul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Str. General Berthelot, Catedrala Sfântul Iosif.

Când procesiunea va ajunge la Catedrala Sfântul Iosif, în jurul orei 16,00, se va celebra Sfânta Liturghie prezidată de IPS Aurel Percă, arhiepiscop mitropolit de Bucureşti.

“Duminica Floriilor ne cheamă la o comuniune profundă cu credincioşii din România şi din întreaga lume, în timp ce ne unim cu suferinţa lui Cristos şi a semenilor noştri. Prin participarea la procesiunea de Florii şi la Sfânta Liturghie, ne mărturisim public credinţa şi ne unim în rugăciune pentru cei aflaţi în suferinţă. De aceea, în această zi specială, când la Sfânta Liturghie se rememorează Pătimirea Mântuitorului, ne rugăm pentru toţi cei care suferă în lume. Medităm la jertfa lui Isus şi, totodată, ne deschidem inimile către suferinţele semenilor noştri, care îmbracă atâtea forme: singurătate, sărăcie, abandon, abuzuri, consecinţe ale războaielor, violenţă. Ne rugăm ca Pătimirea şi Învierea lui Cristos să ne inspire compasiune şi să ne îndemne la o iubire activă a aproapelui, care să nu se rezume la gesturi simbolice, ci să se manifeste concret în viaţa de zi cu zi, prin ajutorul oferit celor aflaţi în nevoie”, afirmă arhiepiscopul mitropolit romano-catolic de Bucureşti, citat în comunicat.

Duminica Floriilor celebrează intrarea solemnă a lui Isus Cristos în Ierusalim, eveniment în amintirea căruia are loc procesiunea credincioşilor pe străzile oraşului. Ceremonia deschide Săptămâna Sfântă, care aminteşte de Patimile lui Cristos şi culminează cu Sărbătoarea Învierii Domnului, Paştele, sărbătorit de credincioşii romano-catolici în acest an pe data de 31 martie.

Procesiunea religioasă de Florii va avea loc începând cu ora 14,30, când participanţii se vor aduna la Biserica Franceză “Sacre Coeur” de pe strada Căpitan Demetriade nr. 3, după care vor merge pe traseul Biserica Franceză – Statuia Aviatorilor – bulevardul Aviatorilor – Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – strada General Berthelot – Catedrala Sf. Iosif, între orele 15,00 – 16,00.

Deplasarea participanţilor se va face pe banda I de circulaţie, în sensul de mers, atât pe bulevardul Aviatorilor, cât şi pe Calea Victoriei, iar pentru buna desfăşurare a evenimentului circulaţia rutieră va fi restricţionată pe traseul de deplasare menţionat, pe banda I de circulaţie, precum şi pe străzile care acced către acesta, anunţă Brigada Rutieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!