Sari la conținut

Caz șocant în Franța: O fetiță britanică a fost împușcată de un pensionar olandez

O fetiță britanică în vârstă de 11 ani a fost împușcată mortal în grădina casei sale din Bretania, în vestul Franței, în urma unei dispute vechi de ani între vecini pentru un teren, au declarat procurorul local și un oficial al primăriei, potrivit sursei.

Familia se bucura de o seară călduroasă în grădina lor din micul sat Saint Herbot, în apropiere de Quimper, când un vecin olandez a tras asupra lor de mai multe ori, a declarat procurorul.

Părinții fetei au fost amândoi răniți, tatăl ei suferind răni care îi pun viața în pericol, a precizat procurorul. Cea de-a doua fiică a cuplului, în vârstă de opt ani, nu a fost rănită, dar se află în stare de șoc.

„Probele inițiale sugerează că vecinul victimelor, un pensionar olandez în vârstă de 71 de ani, a apărut brusc înarmat cu o armă de foc și a tras mai multe focuri de armă în direcția victimelor … înainte de a se retrage în casa sa împreună cu soția sa”, a transmis parchetul din Quimper.

Olandezul s-a predat atunci când un negociator al poliției l-a convins să iasă de pe proprietatea sa.

Procurorul local a declarat că motivul nu a fost imediat clar, dar că cele două familii erau implicate într-o dispută de ani de zile pentru un teren adiacent celor două proprietăți.

Regine Guillot, secretarul celei mai apropiate primării, cea din Plonevez-du-Faou, a declarat că familia britanică locuia în cătun de cinci ani și că vecinul olandez era un om cu o fire retrasă.

„Au existat probleme de vecinătate, da, un gard viu, un câmp, dar nimic mai mult decât atât, nu din câte știam noi. Satul este în stare de șoc”, a declarat Guillot pentru Reuters.

Dosarul a fost predat procurorului general din Brest, având în vedere gravitatea sa.

Acest caz șocant vine la doar câteva zile după ce un copil britanic a fost unul dintre cei patru minori și doi adulți înjunghiați în liniștitul oraș Annecy din Alpii francezi.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!