Sari la conținut

Ce soldat american a fost arestat în Rusia pentru furtul de bani de la o femeie binecunoscută pe internet?

Presa de stat raportează că soldatul american care a fost arestat în Rusia este acuzat de furt. Un tribunal din Vladivostok a decis că militarul Gordon Black va rămâne în închisoare până pe 2 iulie, potrivit RIA News, preluată de Reuters, scrie sursa.

Purtătoarea de cuvânt a tribunalului a declarat: „Tribunalul districtual Pervomaiski din Vladivostok l-a arestat pe soldatul american Gordon Black în temeiul articolului pentru furt (din Codul penal al Rusiei),” potrivit RIA, notează News.ro.

Numele bărbatului nu a fost dezvăluit de armata americană, care a declarat luni că a fost informată despre arestarea acestuia.

Un oficial american care a dorit să rămână anonim a spus că soldatul a fost plasat la o bază din Coreea de Sud. În conformitate cu un alt oficial american, soldatul a fost acuzat de furtul de bani de la o femeie.

Patru oficiali americani citați de NBC News au declarat că el a vizitat Rusia pe cont propriu, mai degrabă decât pentru afaceri oficiale.

În plus, potrivit sursei citate, soldatul a fost arestat pe 2 mai.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, a declarat că Statele Unite „sunt la curent cu această chestiune”.

Într-un articol publicat de cotidianul rus Izvestia, care citează o sursă anonimă, se spune că un sergent din armata americană a întâlnit o femeie din Vladivostok, în estul îndepărtat al Rusiei, pe internet.

A fost scris în Izvestia că cei doi au locuit împreună pentru o perioadă de timp și că a furat 200.000 de ruble, sau 2.196 de dolari, de la ea.

Reuters a subliniat că nu a putut verifica informațiile independent din presa rusă de stat.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!