Sari la conținut

Cel mai bogat om încarcerat vreodată în SUA: Fostul CEO al Binance, Changpeng Zhao

Changpeng „CZ” Zhao, fondatorul și fostul CEO al Binance, a devenit cel mai bogat om încarcerat vreodată în Statele Unite. Zhao s-a prezentat la o închisoare din California la începutul acestei săptămâni pentru a începe executarea unei sentințe de patru luni de detenție, relatează Bloomberg.

Ascensiunea averii personale a lui Zhao

Averea personală a lui Zhao a crescut semnificativ după ce tokenul BNB, o criptomonedă asociată cu Binance, a atins un preț record în prima săptămână a detenției sale. Zhao s-a prezentat marți la închisoare după ce a fost condamnat pentru neregulile majore descoperite de autoritățile americane la Binance.

Acuzațiile aduse Binance

În noiembrie anul trecut, procurorii federali au acuzat Binance că nu a raportat peste 100.000 de tranzacții suspecte, inclusiv cele efectuate de grupări desemnate drept organizații teroriste de guvernul SUA, precum Hamas, Al Qaeda și Statul Islamic. Procurorul general al SUA, Merrick Garland, a declarat: „Binance a devenit cea mai mare platformă de tranzacționare a criptomonedelor în parte datorită infracțiunilor pe care le-a comis. Acum va plăti una dintre cele mai mari amenzi corporative din istoria Statelor Unite.” Binance a fost amendată cu 4,3 miliarde de dolari.

Valoarea criptomonedei BNB și averea lui Zhao

Averea lui Zhao a ajuns acum la 38,5 miliarde de dolari, după creșterea prețului BNB. Prețul tokenului a atins un maxim de 717 dolari, iar capitalizarea sa totală de piață a depășit 100 de miliarde de dolari, mai mult decât companii americane cunoscute precum Dell, Airbnb, PayPal sau General Motors. Conform estimărilor Bloomberg, Zhao este acum a 40-a cea mai bogată persoană din lume.

Sentința și demisia lui Zhao

Zhao a fost condamnat de un judecător din Seattle la patru luni de închisoare pentru rolul său în ilegalitățile comise de Binance. Sentința a fost semnificativ mai mică decât cei trei ani ceruți de procurorii americani, care au subliniat gravitatea faptelor și amploarea ilegalităților comise de Binance. Antreprenorul crypto a pledat vinovat la acuzațiile procurorilor și s-a aflat în libertate până la aflarea sentinței, după ce a plătit o cauțiune de 175 de milioane de dolari. Zhao și-a dat demisia din funcția de CEO al Binance imediat după anunțarea acuzațiilor, ca parte a unui acord cu procurorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!