Sari la conținut

Cele trei modalități prin care Rusia încearcă să destabilizeze Ucraina și să câștige

În evaluarea sa recentă, think-tank-ul american Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) spune că serviciile de informații ucrainene au identificat trei încercări ale Rusiei de a destabiliza Ucraina și de a câștiga, scrie sursa.

În plus, previziunile anterioare ale ISW au fost confirmate de evaluarea situației de pe câmpul de luptă făcută de oficiali din serviciile de informații ucrainene și americane.

Acestea susțin că forțele rusești ar putea cuceri Ceasov Iar, dar este puțin probabil să cucerească orașele importante din Ucraina.

Într-un interviu acordat joi pentru The Economist, generalul-maior Vadym Skibitskyi, adjunctul șefului Direcției principale de informații militare din Ucraina (GUR), a afirmat că primul efort de destabilizare a Ucrainei va consta în operațiuni militare cu scopul de a profita de deficitul de armamente și de soldați ai țării.

Skibitskyi a spus că forțele rusești știau că armata ucraineană va avea dificultăți în lunile aprilie și mai 2024, având în vedere reducerea rezervelor existente și că Ucraina așteaptă ca noi ajutoare militare americane să ajungă pe front.

Generalul ucrainean a declarat că forțele rusești probabil că vor continua să urmărească obiectivul lor de multă vreme, acela de a cuceri complet regiunile Donețk și Lugansk. El a adăugat că conducerea rusă dorește să obțină o victorie pe câmpul de luptă înainte de sărbătoarea Zilei Victoriei din 9 mai sau de vizita lui Vladimir Putin la Beijing la mijlocul acestei luni.

Skibitskyi a spus că Ucraina se concentrează în prezent pe Ceasov Iar, în regiunea Donețk, unde ISW consideră că forțele ruse au cea mai bună oportunitate de a obține câștiguri semnificative din punct de vedere operațional. El a spus că, deși este „probabil o chestiune de timp”, forțele ruse nu vor cuceri Ceasov Iar „astăzi sau mâine”.

Înaltul oficial GUR a spus că forțele rusești au obținut doar succese tactice în apropiere de Avdiivka, în regiunea Donețk, după o penetrăre tactică recentă la nord-vest de oraș. ISW a remarcat că forțele rusești rămân departe de orice obiectiv important din punct de vedere operațional în zonă și este puțin probabil ca o astfel de amenințare să apară aici pe termen scurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!