Sari la conținut

Cernihivul a fost bombardat cu rachete: sunt morți și răniți

De asemenea, conform informațiilor sale, trupele ruse au lansat trei lovituri cu rachete aproape în centrul orașului Cernihiv.

“Civili au murit, mulți sunt răniți. Salvatorii și medicii lucrează la fața locului. Acum a fost înființat un sediu pentru lichidarea consecințelor, urmând să fie acordată toată asistența necesară”.

La ora 16:45, potrivit Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei, 17 persoane au fost ucise în urma unui atac cu rachetă asupra Cernihivului , inclusiv două persoane care au murit în spital. În plus, 60 de persoane au fost rănite, inclusiv trei copii.

58 de persoane au primit ajutor psihologic.

Există informații despre șase cetățeni dispăruți.

“Probabil că mai sunt oameni sub dărâmăturile clădirii parțial distruse. La fața locului lucrează salvatorii și psihologii Serviciului de Stat de Urgență”, scrie Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei.

Potrivit lui Dmytro Bryzhynskyi, șeful MBA din Cernihiv, la ora 17:10, 24 de case și 252 de apartamente au fost avariate. Conservarea apartamentelor deteriorate continuă.

16 clădiri au fost avariate în urma atacului cu rachete asupra Cernihivului. Alimentarea cu gaz, alimentarea cu apă este normală. Operațiunea de căutare și salvare continuă, sunt oameni sub dărâmături. Dmytro Bryzhynskyi, șeful MBA din Cernihiv, raportează acest lucru .

Potrivit acestuia, în oraș au fost organizate puncte de distribuție a alimentelor, au fost dislocate locuri pentru relocarea persoanelor afectate.

„Desfășurăm puncte de livrare pentru materialele de construcție necesare lucrărilor prioritare de restaurare”.

Potrivit informațiilor poliției din regiunea Cernihiv, punctele de primire a declarațiilor victimelor funcționează în clădirea secției regionale de poliție Cernihiv și în cortul extins al poliției, care se află în parcul din spatele clădirii universității”. Politehnica Cernihiv”.

Ministrul Afacerilor Interne, Ihor Klymenko, a spus că printre morți se număra un locotenent de poliție în vârstă de 25 de ani.

Potrivit poliției din regiunea Cernihiv pe pagina lor de Facebook, inspectorul departamentului de răspuns al poliției de patrulare a administrației raionale Cernihiv, Alina Mykolaets, a fost ucisă . Ea a lucrat în poliție din iunie 2023.

“Fata a murit când un fragment de rachetă a căzut pe acoperișul mașinii sale. În urma atacului de la Cernihiv, 54 de mașini au fost avariate”, a declarat Ivan Ișcenko, șeful PNUD din regiunea Cernăhiv.

Cernihivul a fost bombardat cu rachete: sunt morți și răniți

Alina Mykolaets a murit. 

Poliția din regiunea Cernihiv

Cernihivul a fost bombardat cu rachete: sunt morți și răniți

Operațiune de salvare la Cernihiv după un atac cu rachetă. 

Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei

Cernihivul a fost bombardat cu rachete: sunt morți și răniți

Operațiune de salvare la Cernihiv după un atac cu rachetă. 

Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei

Ca urmare a atacului rusesc cu rachete asupra Cernihivului, a avut loc o lovire directă a obiectului infrastructurii sociale și daune vizuale la mai multe etaje ale anexei acestei clădiri.

Acest lucru a fost raportat de Lomako în Teletonul Național „Yedini Novosti”.

Potrivit lui Andriy Podorvan, consilier al șefului OVA de la Cernihiv, un hotel care nu funcționează a fost lovit.

El a mai spus că electricitatea și gazul au fost oprite în zona sosirilor „pentru a preveni distrugerea în continuare”.

De asemenea, se știe că cinci persoane rănite în urma unui atac cu rachetă asupra Cernihivului au fost transportate la spitalul orășenesc nr. 2. Directorul medical al instituției, Valeriy Yakunin, i-a spus lui Suspilny despre acest lucru într-un comentariu.

Sub conducerea procesuală a Procuraturii Regionale Cernihiv, în cadrul procesului penal a fost demarată o anchetă preliminară pentru încălcarea legilor și obiceiurilor războiului, combinată cu omor intenționat (Partea 2 a articolului 438 din Codul penal al Ucrainei). ).

Ziua de 18 aprilie la Cernihiv a fost declarată Zi de doliu pentru cei care au murit în urma atacului rusesc cu rachete din 17 aprilie.

Ordinul corespunzător a fost semnat prin acționare Oleksandr Lomako, primarul orașului Cernigov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!