Sari la conținut

Cinci scenarii posibile de implicare a armatei franceze în lupta cu agresorul de pe teritoriul Ucrainei

În cazul unor succese semnificative ale armatei ruse pe front, Franța ar putea intra în război împotriva Federației Ruse alături de Ucraina. Canalul francez de știri LCI a dezvăluit cinci scenarii posibile de implicare a soldaților săi în Ucraina. Declarația lui Emmanuel Macron a zguduit comunitatea internațională, dacă înainte nici măcar nu se vorbea despre implicarea trupelor străine în Ucraina, acum există discuții active în jurul acestui subiect. În ciuda diversității de opinii, încrederea liderului francez dovedește că Occidentul a început să înțeleagă mai bine adevăratele intenții ale Rusiei și natura sa. Această abordare va contribui la înfrângerile rusești pe front, pentru că ceea ce Kremlinul se teme foarte tare se întâmplă – sprijinul pentru Ucraina este în creștere.

Franța a devenit prima țară al cărei președinte a luat inițiativa cu privire la probabilitatea de a aduce trupe străine în Ucraina. Înainte de aceasta, Occidentul nu îndrăznea să facă declarații atât de puternice, deoarece consideră că implicarea directă a unei terțe țări în război va duce la o escaladare a agresiunii rusești. Situația ar trebui privită din punctul de vedere al forței, pentru că este singura capabilă să distrugă agresiunea. Implicarea armatelor străine pe teritoriul Ucrainei nu înseamnă participarea directă la luptele de pe front. Există multe alte modalități care îi pot ajuta pe ucraineni și pot facilita lupta pentru libertate a AFU.

Primul scenariu probabil este că Franța va construi fabrici militare în Ucraina, angajând inginerii săi. În acest fel, multe dintre nevoile armatei vor fi acoperite: numărul de arme și muniții va crește, iar deficitul acestora, cu care luptătorii ucraineni se confruntă de mult timp pe câmpul de luptă, nu va mai exista. Acest lucru va contribui la avansarea AFU pe front, iar ocupanții vor începe să piardă poziții, echipamente și personal într-un număr mult mai mare decât în prezent.

Următorul scenariu este că Franța va demitiza teritoriul Ucrainei și va pregăti AFU. Acum, Ucraina este considerată cea mai minată țară din lume. Mai mult de 170 de mii de kilometri pătrați sunt periculoși pentru viață și necesită implicarea unui număr mare de specialiști. Posibila implicare a Franței în procesul de deminare va accelera semnificativ curățarea teritoriului, care, cu resursele disponibile ale Ucrainei, va dura peste 700 de ani. Minele continuă să curme viețile civililor, iar Mările Neagră și Azov rămân, de asemenea, o amenințare majoră pentru nave. Pregătirea de către Franța a AFU va crește profesionalismul apărătorilor, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra liniei de front.

Cel de-al treilea scenariu este că Franța ar putea să-și asume apărarea Odessa prin instalarea de sisteme de apărare aeriană acolo. Odesa este unul dintre cele mai bombardate orașe din Ucraina, care are acces la Marea Neagră. Acesta este motivul pentru care Rusia îi atacă infrastructura portuară de mai bine de doi ani, motiv pentru care caută să distrugă exporturile ucrainene. O apărare sporită a Odesei ar facilita exporturile și importurile, ar crește siguranța civililor prin îmbunătățirea apărării aeriene și ar permite un control mai mare asupra Mării Negre, pe care Rusia o controlează de pe teritoriul Crimeii ocupate temporar.

Cel de-al patrulea scenariu este desfășurarea de trupe franceze pentru a crea o zonă de protecție și a-i priva pe ucraineni de unele sarcini. O astfel de mișcare ar spori eforturile comune și presiunea asupra ocupanților. Dacă francezii își vor asuma responsabilitatea de a crea zone de apărare în apropierea anumitor orașe sau orașe mici, aceasta va garanta locuitorilor acestora protecție împotriva unei noi ofensive rusești. Atunci ocupanții vor pierde ocazia de a avansa în mod activ și vor sta cel puțin pe loc.

Al cincilea scenariu este cel mai eficient, el constă în implicarea directă a Franței în luptele de pe frontul din estul și sudul Ucrainei. Fiecare dintre punctele menționate mai sus va contribui la înfrângerea Rusiei, dar ultimul scenariu este cel care va duce la cea mai mare eficiență și poate alunga complet ocupanții de pe teritoriul Ucrainei.

Occidentul se teme că implicarea trupelor străine în luptele din Ucraina va duce la izbucnirea celui de-al treilea război mondial. Având în vedere metodele Rusiei, putem spune clar că tocmai inacțiunea occidentală sau asistența întârziată va duce la cel de-al treilea război mondial. În timp ce liderii occidentali gândesc, Rusia acționează și o face rapid, calitativ și brutal. Invadatorii avansează și, dacă nu sunt opriți, o ofensivă rusă împotriva unei țări membre NATO este doar o chestiune de timp. Rusia nu se va opri aici, așa că Ucraina are nevoie de ajutor la nivel înalt.

Autor: Inna Volodina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!