Sari la conținut

CIT: Peste 120 de noi unități militare au fost create în cadrul mobilizării în Rusia

Cel puțin 123 de noi unități militare au fost create în Rusia ca parte a mobilizării, potrivit unui studiu realizat de Conflict Intelligence Team. Se subliniază faptul că numărul lor real poate fi chiar mai mare.

Cele mai multe dintre ele sunt nominal regimente de pușcași motorizați, CIT a găsit 77 de astfel de unități. Cercetătorii au înregistrat, de asemenea, referiri la 18 batalioane distincte de pușcași motorizați, cinci batalioane de geniști-sapinatori, cinci regimente de tancuri, șapte regimente de artilerie și 11 divizii de artilerie. Rezerviștii recrutați nu au fost folosiți doar pentru a forma noi unități, ci au fost trimiși și pentru a compensa pierderile de luptă din unitățile de cadre.

Indiferent de unitatea la care era repartizat un mobilizat, acesta putea fi pe front la două săptămâni de la începerea mobilizării. În același timp, o proporție semnificativă de recruți a rămas în centrele de pregătire și în unități. Aceștia au fost trimiși pe front până în ianuarie 2023.

În primele șase luni ale invaziei la scară largă, aproape toate unitățile și formațiunile forțelor terestre, ale forțelor aeropurtate și ale pușcașilor marini ai Marinei ruse au luat parte la război și au suferit pierderi. La începutul mobilizării, toate unitățile se confruntau cu o lipsă semnificativă de personal. Conform estimărilor CIT, pierderile irecuperabile ale armatei ruse la acea vreme ar fi putut fi de 20.000-25.000 de persoane, iar deficitul de personal regulat în unitățile implicate în operațiunile de luptă ar fi putut fi de 55.000-70.000 de persoane.

Necesarul cumulat al unităților de stat major în personal ar putea fi de aproximativ 90 de mii de persoane. Astfel, aproximativ o treime din cei 300.000 de oameni mobilizați ar fi putut fi trimiși pentru a suplimenta unitățile de cadre. Restul, presupun CIT-urile, a fost distribuit între noile unități special create.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!