Sari la conținut

Cod Galben de Furtună cu Grindină și Vijelii în București și Ilfov

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru București și Ilfov, anticipând furtuni puternice însoțite de grindină și vijelii. Avertizarea este de tip nowcasting, ceea ce înseamnă că evenimentele meteorologice sunt iminente sau deja în desfășurare.

În mai multe cartiere din București, plouă cu grindină, iar Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat intensificări ale vântului și vijelii, cu rafale ce pot atinge viteze de 50-60 km/h. Pe lângă vântul puternic, sunt așteptate și descărcări electrice frecvente, care pot crea condiții periculoase pentru locuitori.

ANM a menționat că aceste fenomene vor fi însoțite de grindină de mici dimensiuni și averse care, în anumite zone, vor acumula până la 10 litri pe metru pătrat. Această situație poate provoca inundarea rapidă a străzilor și acumularea de apă în zonele mai joase ale orașului.

Autoritățile le recomandă cetățenilor să fie precauți, să evite deplasările neesențiale și să se adăpostească în locuri sigure pe durata furtunii. De asemenea, se recomandă deconectarea echipamentelor electronice pentru a preveni eventualele daune cauzate de descărcările electrice.

Atenționarea este valabilă până la ora 18.00, dar situația poate fi actualizată în funcție de evoluția condițiilor meteorologice. ANM îndeamnă populația să urmărească informările și avertizările emise, pentru a se proteja pe ei înșiși și bunurile lor de eventualele daune provocate de vremea severă.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!