Sari la conținut

Codul portocaliu de grindină și vijelie a provocat inundații și daune în București și Ilfov, necesitând intervenții urgente.

După codul portocaliu de grindină și vijelie care a afectat Bucureștiul și județul Ilfov, imaginea zonei a fost una marcată de distrugere și intervenții de urgență. Ploaia torențială a provocat inundații în mai multe zone, iar vântul puternic a doborât copaci și stâlpi de electricitate, necesitând intervenția rapidă a echipajelor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

În Capitală, rafalele de vânt au provocat căderea unor copaci, iar pompierii de la ISU București-Ilfov au intervenit pentru îndepărtarea acestora de pe străzi precum Jandarmeriei, Drumul Sării, Navigației și altele. Mai multe autovehicule au fost avariate în urma căderii copacilor pe carosabil.

De asemenea, în județul Ilfov, pe DN1 A, apa a acoperit carosabilul în zona podului peste calea ferată de la Mogoșoaia, iar în alte localități precum Străulești, Gârlei și Lăpuș apa a intrat în locuințe, provocând inundații. Strada Eugen Jebeleanu a fost blocată de căderea unui stâlp, iar pe Șoseaua Petricani, cablurile de pe stâlpi au căzut pe carosabil.

Avertizările de cod portocaliu emise de ISU București-Ilfov și Administrația Națională de Meteorologie au încercat să informeze populația despre pericolele iminente, inclusiv descărcări electrice, grindină, averse puternice și intensificări ale vântului.

Această situație a impus măsuri urgente de intervenție și remediere a pagubelor în zonele afectate, demonstrând necesitatea pregătirii și răspunsului eficient în fața fenomenelor meteorologice extreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!