Sari la conținut

Comisia Europeană oferă justificări pentru sprijinul acordat Iranului în căutarea elicopterului utilizat de președinte

Comisia Europeană a subliniat luni că sprijinul acordat Iranului pentru căutarea elicopterului în care se afla președintele Ebrahim Raisi nu a fost motivat politic. Această declarație vine după tragicul accident de elicopter din nordul Iranului în care au murit președintele Raisi și ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian, transmite sursa.

Uniunea Europeană a anunțat că a activat sistemul său de cartografiere pentru a sprijini Iranul în această operațiune de căutare. Comisarul european pentru ajutor umanitar, Janez Lenarcic, a explicat că decizia a fost luată în urma unei solicitări de asistență din partea Iranului.

Reacția Comisiei Europene a venit după ce unele critici au fost formulate în legătură cu decizia de a oferi ajutor Iranului, invocând lipsa unei abordări concentrate pe drepturile omului. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene pentru ajutor umanitar, Balazs Ujvari, a subliniat că mecanismele europene de protecție civilă și sateliții Copernicus nu sunt influențate de considerente politice.

El a adăugat că orice țară poate solicita asistență umanitară sau civilă prin aceste canale, iar Comisia Europeană este dedicată să ofere sprijin în aceste situații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!