Sari la conținut

Compensarea creșterii salariului minim din bonurile de masă începând cu 1 iulie: Ministerul Finanțelor pregătește o nouă ordonanță

Creșterea salariului minim la 3.700 lei și cei 300 lei netaxați au fost publicate în Monitorul Oficial, ambele măsuri fiind anunțate în aceeași seară. Cu toate acestea, există o problemă legată de lipsa majorării unui plafon în funcție de care se aplică suma netaxată.

Fără această măsură, de exemplu, 400 lei câștigați la salariul brut vor fi compensați din bonurile de masă. În consecință, angajații nu vor simți nicio schimbare în suma disponibilă pentru cheltuieli.

Conform legislației actuale, pentru a beneficia de salariul minim cu cei 300 lei netaxați, firmele trebuie să plătească un salariu de 3.700 lei, iar suma totală, inclusiv bonurile de masă, să nu depășească 4.000 lei. În caz contrar, salariul minim cu cei 300 lei fără taxe nu poate fi acordat.

Specialiștii din Ministerul Finanțelor au luat în considerare această problemă. Surse din cadrul ministerului spun că nu au primit aprobare politică pentru a mări plafonul, motiv pentru care această modificare nu a fost inclusă în proiectul de Ordonanță de Urgență și nu a fost adoptată de Guvern.

După ce această “scăpare” a devenit cunoscută în spațiul public, Ministerul Finanțelor a început să analizeze majorarea plafonului pentru a proteja angajații de eventualele repercusiuni. Se așteaptă să fie prezentat un nou proiect până la finalul lunii iunie pentru a asigura că angajații plătiți cu salariul minim nu vor fi afectați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!