Sari la conținut

Consiliul Federației Ruse a evaluat necesitatea unei noi mobilizări

Un nou val de mobilizare în Rusia nu este planificat. Acest lucru a fost declarat de prim-vicepreședintele Comisiei de apărare a Consiliului Federației Ruse, Viktor Bondarev. Anterior, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a vorbit despre presupusul nou val de mobilizare în Federația Rusă în vară.

“În Rusia nu este planificat un nou val de mobilizare. Ne descurcăm destul de bine cu resursa de luptă disponibilă atât cantitativ, cât și calitativ. Băieții noștri sunt bine pregătiți, spre deosebire de militarii ucraineni”, a declarat Viktor Bondarev pentru RIA Novosti.

Potrivit acestuia, declarația lui Zelenski este o provocare. El a menționat că noile valuri de mobilizare sunt relevante în special pentru Ucraina, nu pentru Rusia. Înainte de aceasta, șeful statului ucrainean a declarat că în Rusia va începe un nou val de mobilizare în vară, în timpul căruia vor fi înrolate 300.000 de persoane.

De asemenea, Kremlinul a calificat declarația drept falsă. În plus, mobilizarea nu este planificată pentru a crea o zonă sanitară tampon în Ucraina, a declarat șeful Ministerului rus al Apărării, Serghei Șoigu. Cuvintele sale sunt citate deRidus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!