Sari la conținut

Coreea de Nord se pregătește să lanseze un nou satelit militar

Phenianul se pregătește să lanseze pe orbită un nou satelit militar de spionaj, a raportat luni agenția japoneză de presă Kyodo, citată de France Presse, transmite sursa.

Paza de coastă japoneză a indicat că a început o fereastră de lansare de opt zile, iar Coreea de Nord a identificat trei zone maritime periculoase în apropierea peninsulei coreene și a insulei filipineze Luzon, unde ar putea cădea resturi de la racheta care transportă satelitul.

Armata sud-coreeană a declarat vineri că suspectează Coreea de Nord că intenționează să lanseze un nou satelit militar de spionaj în curând, înainte de prima reuniune trilaterală din ultimii cinci ani între Seul, Beijing și Tokyo, programată pentru luni în Coreea de Sud.

Pregătiri pentru lansarea unui satelit au fost observate în districtul nord-coreean Thongchang-ri, la centrul de lansare Sohae. De aici, Coreea de Nord a lansat trei sateliți, dintre care doar ultimul a fost plasat cu succes pe orbită în noiembrie anul trecut.

Potrivit Phenianului, acest satelit oferă imagini ale siturilor militare americane și sud-coreene.

Coreea de Nord, o țară înarmată nuclear, a lansat primul său satelit de recunoaștere în noiembrie anul trecut, o acțiune care a fost condamnată pe plan internațional. În decembrie, Phenianul a anunțat intenția de a lansa alți trei sateliți de spionaj în 2024.

Kremlinul a anunțat vineri că o vizită a președintelui rus Vladimir Putin în Coreea de Nord este „în curs de pregătire”, potrivit purtătorului de cuvânt al acestuia, citat de agenția rusă de presă RIA Novosti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!