Sari la conținut

Cum a fost a doua zi a alegerilor prezidențiale din Rusia / Vladimir Putin nu poate fi clintit de la putere, dar poate fi cel puțin frustrat

Prezența totală la vot în cea de-a doua zi a alegerilor prezidențiale din Rusia, în care Vladimir Putin își va asigura un nou mandat, se apropie de 60%, în schimb tot procesul de vot este agitat de atacurile de la granița cu Ucraina care au făcut cel puțin doi morți și la care șeful de la Kremlin a promis să răspundă.

În a doua dintre cele trei zile de vot, Ministerul rus de Externe a declarat că Kievul și-a „intensificat activitățile teroriste” în legătură cu alegerile „pentru a-și demonstra activitatea” în fața aliaților săi occidentali „pentru a cere și mai multă asistență financiară și arme letale”.

Astfel, potrivit Ministerului rus de Externe, o dronă ucraineană a aruncat un proiectil asupra unei secții de votare dintr-o zonă controlată de ruși a regiunii Zaporojie din Ucraina.

Agenția de știri de stat TASS a citat un oficial electoral local că nu au fost raportate daune sau răni atunci când dispozitivul exploziv a aterizat la cinci sau șase metri de o clădire care găzduiește o secție de votare înainte de a fi deschis într-un sat la aproximativ 20 km la est de orașul Enerhodar.

Zeci de incidente în care oamenii au încercat să distrugă buletinele de vot

Între timp, șefa comisiei electorale, Ella Pamfilova, a declarat că în primele două zile de vot au avut loc 20 de incidente în care persoane au încercat să distrugă buletinele de vot prin turnarea diferitelor lichide în urne, precum și opt cazuri de tentativă de incendiere și o fumigenă.

Comentând incidentele, Medvedev a spus că cei responsabili ar putea fi pedepsiți pentru trădare la 20 de ani de închisoare.

„Acesta este asistență directă acordată acelor degenerați care bombardează orașele noastre astăzi”, a postat el pe rețelele de socializare, referindu-se la atacurile ucrainene.

Susținătorii defunctului lider al opoziției Alexei Navalnîi au chemat oamenii să se prezinte în masă duminică la prânz la un protest împotriva lui Putin.

Rusia susține că a respins atacurile din Belgorod și Kursk

Presa rusă l-a citat pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, spunând că Putin a primit rapoarte militare în ultimele zile despre încercări de a ataca teritoriul rus în regiunile de graniță Belgorod și Kursk, inclusiv mai multe încercări de incursiune peste noapte.

„Toate atacurile au fost respinse”, a spus el, citat de agenția de presă Interfax.

În Belgorod, un oraș foarte apropiat de Ucraina și vizat adesea de atacurile ucrainenilor și a rebelilor ruși, „au murit două persoane, un bărbat și o femeie”, a declarat guvernatorul regiunii cu același nume, Viacheslav Gladkov.

Potrivit acestuia, bărbatul a murit când camionul său a fost lovit, iar femeia a murit într-o parcare. Fiul acesteia din urmă a fost grav rănit, iar medicii „luptă pentru viața lui”. Alte două persoane au fost rănite.

Un videoclip, postat pe rețelele de socializare, arată o explozie puternică într-o parcare, una dintre mașinile parcate fiind aruncată de forța exploziei.

Din cauza acestor atacuri, centrele comerciale din Belgorod vor rămâne închise timp de două zile, la fel și școlile din oraș.

Guvernatorul a anunțat după-amiază că alte cincisprezece rachete au fost doborâte de apărarea aeriană în timp ce se apropiau de oraș.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!