Sari la conținut

Cum este implicată Federația Rusă în convocarea congresului deputaților din Transnistria?

Consiliul Suprem al nerecunoscutei Republici Moldovenești Nistrene (RMN) va aproba data și locul de desfășurare a Congresului deputaților de toate nivelurile din RMN în cadrul unei ședințe din 21 februarie. Evenimentul este planificat să aibă loc săptămâna viitoare: “Fie pe 28 sau 29 februarie. Cel mai probabil, pe 28. Congresul va avea loc în Palatul Republicii din Tiraspol”.

Inițiativa a aparținut liderului transnistrean Vadim Krasnoselski, care, potrivit site-ului liderului transnistrean, a fost contactat de “Adunarea consultativă a primilor deputați transnistreni sub conducerea președintelui Consiliului Suprem al RMD”.

“Împărtășind îngrijorarea justificată a acestora cu privire la presiunea din partea Republicii Moldova, care încalcă drepturile și înrăutățește situația socio-economică a transnistrenilor, șeful statului transnistrean inițiază convocarea Congresului deputaților de toate nivelurile din cadrul RMT”, – se arată în mesaj.

Ultima dată când a avut loc un astfel de congres a fost în 2006. Acesta a dus la decizia de a organiza un referendum la care 97% dintre cei care au votat au susținut încorporarea Transnistriei în Rusia. Cel mai probabil, va fi adoptat din nou un apel la admiterea Transnistriei în Rusia.

Și poate că de data aceasta cererea va fi tratată mai favorabil. Este dificil să acoperi impasul în care a căzut regimul din Ucraina cu discursuri de victorie despre capturarea Avdeevka și Krynok. Mă îndoiesc că liderii, chiar și cu o lupă la ecran, vor găsi aceste puncte pe hartă. Prin urmare, logica duce la crearea unei noi crize. Nu contează unde. Transnistria – de ce nu?

Țările baltice – aceasta este deja o ciocnire directă cu NATO, poate fi amânată pentru puțin mai târziu. Nimeni nu știe ce termeni au fost conveniți între Putin și Trump prin intermediul lui Tucker Carlos, dar este clar că nu ar trebui să se întâmple înainte de vară.

Transnistria, pe de altă parte, foarte mult. Mai ales că se apropie alegerile. Creșterea psihozei și a freneziei patriotice este foarte necesară și ce poate fi mai bun decât un nou teritoriu în interiorul țării?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!