Sari la conținut

Cum încearcă Ciucă și Bode să mobilizeze partidul pentru alegerile de anul viitor: „Să arătăm, într-adevăr, că ne pasă, să arătăm că nu doar vorbim, ci şi facem” / „Vă îndemn la o luptă adevărată anul viitor”

​Liderii Partidului Național Liberal Nicolae Ciucă și Lucian Bode au transmis sâmbătă o serie de mesaje membrilor de partid în legătură cu cele patru rânduri de alegeri de anul viitor. Ciucă le-a spus tinerilor din PNL că partidul nu trebuie să ignore curentele „populiste și extremiste”, dar a punctat că „nu de ele trebuie să ne fie teamă. Trebuie să ne fie teamă de ce nu facem noi”, scrie News.ro.

Prezenți sâmbătă la deschiderea Şcolii Memoriale „Gheorghe I. Brătianu”, liderii PNL au încercat să își motiveze colegii de partid înaintea anului electoral 2024.

Nicolae Ciucă: „PNL a crescut valoarea punctului de pensie de 3 ori”

Nicolae Ciucă le-a spus membrilor de partid că PNL a crescut valoarea punctului de pensie cu 40%.

„Trebuie să le spunem tuturor ce a însemnat guvernarea liberală. S-a vorbit de subiectul care ţine prima pagina în aceste zile. Subiectul pensiilor. Da, într-adevăr, în ultimii 3 ani de zile, PNL a crescut valoarea punctului de pensie de 3 ori. Efectiv, ultimele două dăţi de către Guvernul pe care l-am condus. Am crescut valoarea punctului de pensie de la 1265 de lei cu 40%, până la valoarea de astăzi de 1785 de lei. Da, PNL îşi doreşte şi fac tot ceea ce îi stă în putinţă pentru creşterea pensiilor a milioane de români, pentru eliminarea inechităţilor şi disparităţilor din vechea lege a pensiilor şi vom face acest lucru”, a spus președintele PNL.

„Haideți să susținem mediul de afaceri”, i-a îndemnat Ciucă pe colegii săi.

„În ce fel susţinem mediul de afaceri? Asigurându-le predictibilitate şi stabilitate. Captându-le încrederea că suntem, indiferent că vorbim de administraţia locală sau administraţia centrală, un partener de dialog onest, deschis şi care poate să găsească soluţii pentru orice fel de problemă împreună cu cetăţenii, împreună cu mediul de afaceri, împreună cu tot ceea ce înseamnă mediul de afaceri, mediul asociativ, partenerii noştri internaţionali, trebuie să vorbim de ei”, a subliniat Ciucă.

Ciucă: „Nu poţi să faci performanţă în politică dacă nu ai făcut performanţă într-o profesie”

Când s-a adresat tinerilor din partid, președintele PNL le-a spus acestora că trebuie să învețe și să muncească, pentru că altfel nu vor putea atinge performanța.

  • „Nu poţi să faci performanţă în politică dacă nu ai făcut performanţă într-o profesie. Ca atare, vă îndemn să învăţaţi, vă îndemn să munciţi, să trudiţi, că tot am folosit această sintagmă, vă îndemn să daţi dovadă de umanitate, de empatie. Să arătăm, intr-adevăr, că ne pasă, să arătăm că nu doar vorbim, ci şi facem. În continuare susţin că dacă vrem, nu trebuie să aducem permanent în discuţie că ne este teamă de cineva. Sigur, nu putem să ignorăm că există, de fapt, au existat şi vor exista totdeauna şi curente populiste şi curente extremiste. Ele există şi, din nou, nu trebuie să le ignorăm, dar nu de ele trebuie să ne fie teamă. Trebuie să ne fie teamă de ce nu facem noi. Trebuie să ne fie teamă de intrarea noastră într-o temere, într-o defensivă şi, uneori, într-o anumită blazare.
  • Am spus şi repet, PNL nu este un partid caracterizat de blazare, este un partid cu blazon, cu blazon istoric. Asta trebuie să ţinem minte şi pe asta trebuie să ne bazăm. Convingerea noastră, entuziasmul nostru, modul nostru real de a face politică, iar politica o facem pentru oameni, politica o facem prin dialog deschis cu oamenii de unde aflăm ce aşteaptă oamenii de la noi. Politica o facem mergând din poartă-n poartă, din uşă-n uşă. Politica o facem când le prezentăm oamenilor ceea ce am făcut şi am făcut bine, dar şi atunci când avem puterea să recunoaştem ce nu am făcut”, a afirmat Ciucă.

Lucian Bode: „Vă îndemn la o luptă adevărată anul viitor”

Lucian Bode le-a spus tinerilor din partid că ei trebuie să fie „ambasadori ai liberalismului”.

  • „Vă îndemn la o luptă adevărată anul viitor, aşa cum ştiţi voi să o duceţi şi cum aţi dus bătălii pe care le-aţi câştigat aproape de fiecare dată. Vă îndemn să fiţi ambasadori ai liberalismului nu doar în cercurile voastre sociale, ci şi în întreaga comunitate. Implicarea voastră activă în politică, fie că e vorba de viaţa partidului, de dialogul cu cetăţenii, de implicarea în campanii sau de munca voluntară este esenţială pentru obţinerea rezultatelor pe care ni le-am propus la nivel naţional.
  • Acesta este atuul cel mai de preţ pe care îl aveţi şi este mult mai puternic decât retorica şi zgomotul celor ce neagă valorile noastre. Nu uitaţi că lupta pentru valorile în care credem se dă în fiecare zi, cu fiecare acţiune pe care o întreprindem. Să ne asumăm responsabilitatea aceasta cu mândria şi curajul care ne definesc ca liberali”, le-a transmis secretarul general al PNL colegilor săi.

Bode: „Cele mai bune orașe pentru tineri sunt liberale”

Lucian Bode a înaintat și o temă de campanie tinerilor din partid, pentru a atrage voturi.

  • „O temă pe care puteţi construi este aceea că cele mai bune oraşe pentru tineri sunt liberale. Comunităţile locale cu cele mai notorii festivaluri pentru tineri, cele mai digitalizate, oraşele smart din care tinerii nu pleacă, ci din contră, în care tinerii vin, îşi găsesc joburi şi îşi întemeiază familii, comunităţile în care colegii voştri de generaţie au o viaţă activă şi petrec timpul de calitate, toate acestea au, în marea lor majoritate, administraţii locale liberale. Promovaţi-le inteligent în rândul colegilor voştri de generaţie, pentru că aveţi ce.
  • Arătaţi ce înseamnă administraţie liberală, locală şi centrală, model liberal de dezvoltare, care sunt diferenţele şi cum s-au schimbat în bine locurile, oraşele, judeţele unde administrează liberalii”, a mai spus Lucian Bode.

Citește și:

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!