Sari la conținut

Curtea Supremă din Florida permite intrarea în vigoare a legii care interzice avortul după şase săptămâni

Curtea Supremă din Florida a autorizat luni intrarea în vigoare, peste o lună, a unei legi semnate de guvernatorul republican al statului, Ron DeSantis, care interzice avortul după şase săptămâni de sarcină, scrie sursa.

Cu toate acestea, într-o hotărâre separată, cea mai înaltă instanţă din Florida a validat includerea pe buletinele de vot pentru alegerile americane din noiembrie a unui amendament care ar garanta dreptul la avort în acest stat din sud-estul ţării, o temă majoră a campaniei prezidenţiale.

O petiţie cetăţenească cu numărul necesar de 900.000 de semnatari propune ca un amendament la Constituţia Floridei „să limiteze ingerinţa statului în ceea ce priveşte avortul”.

Curtea Supremă a respins obiecţiile autorităţilor republicane şi a „aprobat includerea amendamentului propus pe buletinul de vot” la alegerile prezidenţiale şi legislative din noiembrie. Dacă va fi adoptat, amendamentul va fi adăugat la Declaraţia drepturilor din Constituţia Floridei.

Preşedintele democrat în exerciţiu, Joe Biden, a făcut din protecţia dreptului la avort o temă-cheie în campania sa împotriva predecesorului său republican Donald Trump.

Trump se mândreşte cu faptul că, prin numirile sale la Curtea Supremă a SUA, a dus la răsturnarea jurisprudenţei, în iunie 2022, care a anulat garanţia federală a dreptului la avort. De la această decizie, care a dat statelor deplina libertate de a legifera în acest domeniu, un număr de 20 de state americane au interzis avortul.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!