Sari la conținut

Decizia recentă a Uniunii Europene care a provocat furia Moscovei

Uniunea Europeană a primit o avertizare dură de la Rusia miercuri, cu promisiunea că va reacționa rapid și ferm în fața oricăror noi restricții impuse asupra presei ruse, conform raportului Reuters, scrie sursa.

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, a emis acest avertisment în urma unei declarații anterioare a vicepreședintei Comisiei Europene, Vera Jourova, menționată de agenția Bloomberg în luna curentă. Conform acestei declarații, UE intenționează să impună sancțiuni împotriva publicațiilor Voice of Europa, Rossiiskaya Gazeta, RIA Novosti și Izvestia, cel mai vechi cotidian din Rusia.

Voice of Europe, un site de știri înregistrat în Praga, a fost dezvăluit de serviciile secrete cehene la sfârșitul lunii martie ca parte a unei rețele finanțate de Moscova, care promova propaganda pro-rusă despre Ucraina și care avea influență în Parlamentul European.

Premierul ceh Petr Fiala a declarat că acest grup era implicat în activități care subminau integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei. Operațiunea BIS a dezvăluit extinderea influenței Rusiei în statele membre ale UE și modul în care acționează pentru a influența procesele politice din aceste țări.

Cehia a inclus deja Voice of Europe pe lista sa de sancțiuni, iar Viktor Medvedciuk, un fost deputat și oligarh ucrainean cu legături strânse cu Kremlinul, împreună cu un alt om de afaceri, au fost sancționați din cauza implicării lor în această rețea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!