Sari la conținut

Descinderi recente în Germania la membrii grupurilor “Cetățenii Reichului”

Poliția germană a efectuat marți dimineața noi raiduri împotriva mișcării de extremă dreapta cunoscută sub numele de Cetățenii Reichului, ai căror membri sunt suspectați că ar fi planificat un complot anterior pentru răsturnarea guvernului german, conform informațiilor furnizate de agenția DPA, citată de Agerpres, conform sursei.

Mai multe procese penale sunt în desfășurare împotriva a 26 de presupuși extremiști care ar fi intenționat să răstoarne guvernul german printr-o acțiune violentă. Se presupune că acești membri ai complotului intenționau să-l instaleze la putere pe Prințul Heinrich al XIII-lea, un membru renegat al unei vechi familii nobiliare din Germania și adept al teoriilor conspirației.

Marți, poliția a efectuat raiduri în mai multe locații din două landuri diferite ale Germaniei. Un purtător de cuvânt al Parchetului din orașul Celle, situat lângă Hanovra, a confirmat că perchezițiile sunt în curs.

Conform procurorilor federali, grupul planifica să atace Reichstagul din Berlin cu sprijin armat prin aripa sa paramilitară, să aresteze membri ai Bundestagului și să prezinte un Olaf Scholz încătușat la televiziunea germană, cu speranța de a atrage populația să li se alăture în lovitura de stat.

Grupul face parte dintr-o mișcare în creștere cunoscută sub numele de Reichsbürger sau Cetățenii Reichului. Autoritățile estimează că numărul acestora se ridică la 23.000 în prezent. Această mișcare neagă legitimitatea statului german modern și dorește restabilirea granițelor Germaniei de dinainte de 1918.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!