Sari la conținut

Diverse Tradiții de Paște din întreaga Lume: de la „Explozia căruciorului” la Aruncarea Oalelor în Stradă

Paștele este o sărbătoare cu tradiții variate în întreaga lume. Fiecare țară are obiceiurile și ritualele sale distincte pentru această perioadă specială.

În Jamaica, o tradiție interesantă are loc în Vinerea Mare, când oamenii sparg ouă în zori. Albușul este pus într-un pahar cu apă, iar forma pe care o ia în lumina soarelui răsărind este interpretată ca un semn pentru viitor de către localnici.

În Germania, Vinerea Mare este o zi de adâncă solemnitate, iar dansul este interzis. Cluburile de noapte sunt închise, iar încălcarea acestei reguli poate aduce amenzi de până la 1.500 de euro.

În Suedia și Finlanda, copiii se îmbracă în vrăjitoare de Paște în Duminica Paștelui și merg din casă în casă cu crenguțe de salcie. Ei recită un cântecel care se crede că alungă spiritele rele, iar în schimb primesc ouă de ciocolată.

În Bermude, o tradiție neobișnuită este să se înalțe zmee în Vinerea Mare. Se spune că acest obicei a început când un profesor local a folosit un zmeu pentru a ilustra conceptul învierii lui Isus la o lecție de duminică.

Aceste tradiții ilustrează diversitatea și bogăția culturală a modului în care oamenii sărbătoresc Paștele în întreaga lume.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!