Sari la conținut

Doar un sfert din cei un milion de ucraineni mobilizaţi sunt desfășurați pe front. Noul șef al armatei ucrainene, Olesksandr Sîrski, ar urma să facă un audit – Podoliak

Mihailo Podoliak, consilier special al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, spune că noul comandant-şef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, va trebui să efectueze un audit al forţelor ucrainene prezente pe câmpul de luptă, întrucât doar 200.000 – 300.000 de soldaţi au fost mobilizaţi pe câmpul de luptă din cei aproape un milion de oameni înrolați.

Joi, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a dezvăluit că, în prezent, în armata ucraineană sunt înrolaţi aproape un milion de oameni, dar majoritatea dintre ei nu au experimentat linia frontului.

Mihailo Podoliak a spus, potrivit site-ului Suspîlne, citat de News.ro, că în realitate doar 200.000 – 300.000 de soldaţi au fost mobilizaţi pe câmpul de luptă.

Podoliak a declarat la televiziunea ucraineană că scopul auditului pentru noul şef al armatei este de a determina “ce oameni au fost mobilizaţi, unde se află şi ce fac”. Apoi, el va putea spune “de câţi oameni este nevoie” pe linia frontului, a explicat el.

Valeri Zalujnîi, fostul comandant al armatei ucrainene, a fost demis joi, după ce ar fi avut neînţegeri cu preşedintele inclusiv în legătură cu numărul de persoane necesare a fi mobilizate. Zalujnîi ar fi cerut încă 450.000 – 500.000 de oameni.

Comentând situaţia mobilizării, Podoliak a declarat că în prezent nu există o cifră specifică de 500.000 de persoane apte de serviciul militar care trebuie mobilizate.

“La conferinţa de presă finală, preşedintele a spus: Dacă Forţele Armate vor, de exemplu, 450.000 – aşa spun ei – ar trebui să spună clar de ce, pentru ce sarcini şi cum va fi reglementat în viitor”, a declarat Podoliak. Potrivit acestuia, dacă există ordine pentru un anumit număr de oameni care să fie desfăşuraţi pentru a îndeplini anumite sarcini, atunci apar întrebări cu privire la modul în care acest lucru va fi finanţat.

În ceea ce priveşte mobilizarea, a spus Podoliak, nu este vorba de o mobilizare unică – de exemplu, 100, 200, 500 de mii de oameni -, ci este vorba de o mobilizare treptată. El a adăugat însă că un anumit număr de persoane ar trebui să fie înregistrate pentru serviciul militar în decurs de o lună, dintre care o parte vor merge la instruire şi apoi la rotaţie.

Podoliak a mai spus că, pentru a acoperi decalajul de forţe, birourile de înrolare militară vor lucra şi ele non-stop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!