Sari la conținut

Doi frați absolvenți ai MIT sunt acuzați că au sustras 25 de milioane de dolari în criptomonede într-un interval de doar 12 secunde

Doi frați, absolvenți ai Institutului de Tehnologie din Massachusetts (MIT), o instituție de învățământ superior renumită din Statele Unite, au fost acuzați de sustragerea a 25 de milioane de dolari în criptomonede într-un interval de doar 12 secunde. Ei au elaborat o schemă sofisticată pe parcursul a câtorva luni, care a fost pusă în aplicare rapid și care ridică semne de întrebare cu privire la integritatea blockchain-ului, conform BBC, scrie sursa.

Anton Peraire-Bueno, în vârstă de 24 de ani, și James Peraire-Bueno, în vârstă de 28 de ani, sunt acuzați de fraudă electronică și spălare de bani.

Departamentul de Justiție al SUA a declarat că acest presupus jaf este primul de acest fel și a avut loc în aprilie 2023.

“Frații Peraire-Bueno au sustras 25 de milioane de dolari în criptomonede Ethereum printr-o schemă tehnologică sofisticată, pe care au planificat-o și au executat-o în câteva secunde”, a declarat adjunctul procurorului general, Lisa Monaco.

Ea a adăugat că agenții de la Serviciul de Impozite Interne (IRS) au jucat un rol crucial în dezvăluirea acestei prime scheme de fraudă electronică și spălare de bani de acest tip.

Procurorii susțin că cei doi frați au utilizat abilitățile lor specializate dobândite la una dintre cele mai prestigioase universități din lume pentru a exploata procesul de validare a tranzacțiilor Ethereum. Ambii frați au studiat matematica și informatica la MIT, conform actului de acuzare și rapoartelor de presă.

“Schema inculpaților ridică semne de întrebare asupra integrității blockchain-ului”, a declarat procurorul Damian Williams, referindu-se la registrul public care înregistrează plățile criptografice.

Frații sunt acuzați că au sustras criptomonede de la comercianți de Ethereum, obținând în mod fraudulos acces la tranzacțiile private în așteptare și apoi modificându-le pentru a obține criptomonede de la victimele lor.

Procesul, cunoscut sub numele de “Exploit”, a avut loc în doar câteva secunde. Când au fost confrontați de un reprezentant Ethereum, frații au refuzat să restituie fondurile și au luat măsuri pentru a spăla și ascunde câștigurile furate.

Procurorii remarcă că este prima dată când o astfel de formă “nouă” de fraudă a fost supusă unor acuzații penale. Fiecare dintre frați risca să fie condamnat la peste 20 de ani de închisoare în cazul în care vor fi găsiți vinovați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!