Sari la conținut

Dronele GUR și SBU au atacat o serie de instalații militare de pe teritoriul Federației Ruse și nave din Crimeea

Pe 17 mai, în urma acțiunilor comune ale Direcției principale de informații a Ministerului Apărării și Serviciului de Securitate al Ucrainei, mai multe facilități militare ruse din Novorossiysk și Tuapse (Krasnodar Krai, RF), precum și din Sevastopolul ocupat temporar (Crimeea), au fost lovite în noaptea de 17 mai. Surse informate au transmis aceste informații către Societate, scrie sursa.

“Ambarcațiunile și alte nave ale Flotei Mării Negre a Federației Ruse, staționate la bazele lor din Sevastopol și Novorossiysk, au fost ținta unei operațiuni complexe, utilizând drone de suprafață și aeriene. În plus, au fost lovite și alte obiective, în ciuda sistemelor de apărare aeriană și echipamentelor de război electronic ale rușilor,” se precizează în mesaj.

Se subliniază că toate dronele folosite în această operațiune au fost fabricate în Ucraina.

Toată noaptea au fost explozii în golful Sevastopol, iar stația electrică “Sevastopolska” a fost lovită, cauzând întreruperi de curent.

În portul maritim Novorossiysk, o explozie a avut loc în apropierea terminalului petrolier și la gară.

Este a doua oară în acest an când rafinăria Tuapsyn este atacată de dronele ucrainene, iar reparațiile începute de ruși vor trebui reluate după noile explozii.

“Operațiunea specială de astăzi a demonstrat că rușii nu sunt capabili să își protejeze principalele baze navale din Sevastopol și Novorossiysk. Tot ce le rămâne este să ascundă navele de război în adâncurile portului, în spatele navelor civile. Pot uita de dominația Mării Negre. Flota Federației Ruse va descoperi că dronele ucrainene sunt peste tot!”, au afirmat surse informate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!