Sari la conținut

După cinci zile de îngrijorare care au ținut țara în alertă, Pedro Sanchez, premierul Spaniei, a luat decizia de a rămâne la conducerea guvernului

La cinci zile după ce a sugerat că ar putea lua această decizie, șeful guvernului socialist de la Madrid a declarat luni că nu va demisiona, invocând atacurile la adresa soției sale, care este ținta unei anchete preliminare de corupție, scriu Reuters și El Pais, conform sursei.

„După o analiză atentă, am decis să continui ca premier”, a declarat luni Pedro Sanchez.

„Îmi asum decizia de a continua, cu mai multă forță, dacă este posibil. Nu este vorba despre destinul unui anumit lider. Este vorba despre a decide ce fel de societate vrem să fim. Țara noastră are nevoie de această reflecție”, a spus Sanchez, care a adăugat că „am lăsat prea mult timp ca noroiul să ne contamineze viața publică”.

RTVE a precizat anterior că decizia lui Sanchez a fost deja comunicată Regelui Felipe.

Sanchez a mulțumit manifestanților care au ieșit în weekend să îi ceară să continue în fruntea guvernului, spunând că aceștia i-au influențat decizia. Dar în special a acuzat mediul politic toxic din Spania.

„Dacă acceptăm că politica implică atacarea unor oameni nevinovați, nu merită”, a adăugat el. „Nu există nicio onoare care să justifice suferința oamenilor pe care îi iubești cel mai mult”, a spus el.

„Cer societății spaniole să dea din nou un exemplu. Răul care ne afectează face parte dintr-o mișcare globală. Haideți să arătăm lumii cum se apără democrația”, a concluzionat premierul, citat de El Pais.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!