Sari la conținut

După incidentul cu un balon “spion”, Statele Unite au introdus 37 de noi entități chineze pe lista lor neagră

Joi, Statele Unite au anunțat adăugarea a 37 de entități chineze pe lista lor neagră comercială, în legătură cu un presupus incident implicând un balon de supraveghere chinezesc, conform afirmațiilor autorităților de la Washington la începutul anului 2023, scrie sursa.

Departamentul Comerțului a precizat că aceste măsuri vizează și persoanele care intenționează să achiziționeze produse americane pentru a sprijini avansarea capacităților tehnologice cuantice ale Chinei.

Într-un comunicat, Departamentul a subliniat că activitățile desfășurate de aceste entități au implicații militare semnificative și reprezintă o amenințare la adresa securității naționale americane. Companiile aflate pe această “listă de entități” pot obține tehnologie și produse americane doar cu aprobarea guvernului.

Printre entitățile vizate se află și unele implicate în programele nucleare ale Chinei sau asociate cu transportul de articole controlate către Rusia, după invazia Ucrainei de către Moscova în 2022, a adăugat Departamentul Comerțului.

Alan Estevez, subsecretarul pentru comerț, industrie și securitate, a declarat că eforturile pentru a împiedica aceste entități să acceseze tehnologia americană trebuie să continue pentru a proteja securitatea națională a SUA.

Incidentul cu balonul spion a avut loc în februarie 2023, când Departamentul Comerțului a inclus șase entități chineze pe lista restricțiilor comerciale în urma acestui incident. Balonul uriaș a traversat Statele Unite de la vest la est, de la Alaska până în Carolina de Sud, între sfârșitul lui ianuarie și începutul lui februarie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!